Η Τουρκία πρέπει να λάβει μέτρα κατά τη διακίνησης λαθρομεταναστών, τονίζει ο Παπουτσής
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι που φέρονται υπεύθυνοι για την τραγωδία των λαθρομεταναστών στο Μαντούδι Ευβοίας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα κατά της διακίνησης λαθρομεταναστών.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι τρεις Τούρκοι δουλέμποροι που φέρονται υπεύθυνοι για την τραγωδία των λαθρομεταναστών στο Μαντούδι Ευβοίας. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα κατά της διακίνησης λαθρομεταναστών.
«Το άθλιο φαινόμενο του δουλεμπορίου έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και μάλιστα με τη συμμετοχή στην οργάνωση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρωπίνων ζώων εκτός από Τούρκους αλλά δυστυχώς και από Ελληνες, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα θλιβερό». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ΥΕΝ Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε στο Μαντούδι τις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, όπου φιλοξενούνται οι 270 λαθρομετανάστες.
Ο υπουργός αρχικά ενημερώθηκε από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χαλκίδας για την πορεία των ερευνών και την τήρηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης και στη συνέχεια επιθεώρησε τους χώρους, όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι λαθρομετναάστες, και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Κηρέως, Πρόδρομο Ενωτιάδη, για τα μέτρα παροχής ιατρικής περίθαλψης, τροφοδοσίας και ενδιαίτησης γενικότερα των φιλοξενούμενων αλλοδαπών.
Ο κ. Παπουτσής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ορισμένους από τους λαθρομετανάστες και να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την τραγικότητα της κατάστασης.
Επίσης, συνεχάρη το δήμαρχο Μαντουδίου και τους εκπροσώπους όλων των φορέων και των οργανώσεων μη κυβερνητικού χαρακτήρα, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα και με ιδιαίτερα μεγάλη φροντίδα και ανθρωπιά οργάνωσαν και προσέφεραν όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά για να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Τέλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επανέλαβε την απροθυμία συνεργασίας των τουρκικών Αρχών, προκειμένου να περιορίσουν το άθλιο φαινόμενο της δουλεμπορίας και τόνισε: «Η Τουρκία, μία χώρα η οποία διεκδικεί την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια και επιδιώκει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο να οδεύσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, θα πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας στην ενδοχώρα και τα παράλιά της, ώστε να παύσουν να λειτουργούν τα δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, πρόβλημα το οποίο καθίσταται πλέον πολιτικό».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.