Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Συνάντηση Ντε Σότο με Ντενκτάς στα Κατεχόμενα

Συνάντηση Ντε Σότο με Ντενκτάς στα Κατεχόμενα

Στα Κατεχόμενα μετέβη το πρωί της Κυριακής ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, Αλβαρο ντε Σότο, όπου θα φιλοξενηθεί από τον Τουρκοκύρπιο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

38

Στα Κατεχόμενα μετέβη το πρωί της Κυριακής ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, Αλβαρο ντε Σότο, όπου θα φιλοξενηθεί από τον Τουρκοκύρπιο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αλβαρο ντε Σότο θα συναντηθεί για τέταρτη φορά με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και ακολούθως θα μεταβεί στα Κατεχόμενα, όπου θα συναντηθεί και πάλι με τον Ραούφ Ντενκτάς.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση Ντε Σότο-Ντενκτάς αναλώθηκε σε διαδικαστικά, κυρίως, θέματα και δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πηγές ανέφεραν ότι η σκληρή δουλειά θα γίνει τη δωδεκάτη ώρα και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο παρέμβασης των ΗΠΑ στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.


Την ερχόμενη Τετάρτη, τελευταία ημέρα των επαφών του Αλβαρο ντε Σότο, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδα στις συνομιλίες.


Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι έχει προθεσμία έως τα μέσα του 2002, προκειμένου να συνεργαστεί προς την εξεύρεση λύσης. Την προειδοποίηση μετέφερε στον Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με την κυπριακή τηλεόραση, ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, στην τελευταία τους συνάντηση στη Ζυρίχη.


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, Γιώργος Βασιλείου, δήλωσε ότι για πρώτη φορά ύστερα από 27 χρόνια, ο χρόνος φαίνεται ότι δημιουργεί πίεση πάνω στην Τουρκία. «Οι Τούρκοι ξέρουν ότι το πολύ μέσα σε ενάμιση χρόνο θα έχει κλείσει το θέμα της εισόδου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ό ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies