Εκδήλωση για τα 110 χρόνια από το θάνατο του Κ.Παπαρρηγόπουλου
Εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοπόρου ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Στοά του Βιβλίου για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το θάνατό του.
Εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοπόρου ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Στοά του Βιβλίου για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το θάνατό του.
Το περιοδικό Ιστορικά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία αφιερώνει το προσεχές πανηγυρικό τεύχος του στον ιστορικό του έθνους, ο οποίος υπήρξε και θεμελιωτής της αντίληψης για την ιστορική συνέχεια της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως το νεότερο ελληνισμό διά μέσου του Βυζαντίου, άποψη που έχει δεχτεί πολλές επικρίσεις.
Για τον Κ.Παπαρρηγόπουλο μίλησαν στην εκδήλωση οι καθηγητές Μ.Σακελλαρίου, Μ.Μερακλής και Β.Σφυρόερας, καθώς και ο Σ.Φυντανίδης, διευθυντής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Από το περιοδικό Ιστορικά μίλησαν ο διευθυντής του, Β.Παναγόπουλος, και ο επιμελητής του, Ν.Βαρδιάμπασης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.