Γκάρι Μουρ, Αλβιν Λι, Μπάντι Γκάι για τρεις συναυλίες μπλουζ στους Βράχους
Τρεις σημαντικές συναυλίες μπλουζ με τη συμμετοχή ονομάτων, όπως οι Γκάρι Μουρ, Αλβιν Λι και Μπάντι Γκάι, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο πλαίσιο του 2ου Athens Blues Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Τρεις σημαντικές συναυλίες μπλουζ με τη συμμετοχή ονομάτων, όπως οι Γκάρι Μουρ, Αλβιν Λι και Μπάντι Γκάι, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο πλαίσιο του 2ου Athens Blues Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου με τη συναυλία του Γκάρι Μουρ, ενός από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ και μπλουζ σκηνής. Θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο Back To The Blues, το οποίο περιλαμβάνει διασκευές κλασικών τραγουδιών. Επίσης, θα ερμηνεύσει κομμάτια και από παλαιότερες δουλειές του, όπως τα Wild Frontier, Still Got The Blues, και After Hours. Την ίδια βραδιά πριν από τον Μουρ θα παίξει το γκρουπ των Socrates.
Tην Παρασκευή, 8 Ιουνίου, θα εμφανιστεί ο Αλβιν Λι, «η πιο γρήγορη κιθάρα της Δύσης» όπως αποκαλείται συχνά. Από το 67 έως το 76 ήταν αρχηγός της μπάντας Ten Years After, η οποία επίσης θα παίξει την ίδια βραδιά στους Βράχους, ενώ την εμφάνιση του Λι θα προετοιμάσει το rhythm & blues κουαρτέτο Nine Below Zero.
Την τελευταία νύχτα, 9 Ιουνίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα, πρόκειται να παίξει ο Μπάντι Γκάι, τραγουδιστής και κιθαρίστας που γεννήθηκε στη Λουιζιάνα, με έντονη επιρροή από τον Τζονι Λι Χούκερ και τον Μάντι Ουότερς. Μαζί του πρόκειται να εμφανιστεί η ελληνική μπλουζ μπάντα Blues Wire.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.