Προσφυγή για το Σχοινιά κατέθεσαν οικολόγοι και η Αρχαιολογική Εταιρεία
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρεται τώρα η νέα «μάχη» του Μαραθώνα, καθώς η Αρχαιολογική Εταιρεία και τρεις οικολογικές οργανώσεις υπέβαλαν προσφυγή, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για την κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας μεταφέρεται τώρα η νέα «μάχη» του Μαραθώνα, καθώς η Αρχαιολογική Εταιρεία και τρεις οικολογικές οργανώσεις υπέβαλαν προσφυγή, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για την κατασκευή του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά.
Όπως αναφέρει ο Τύπος τη Δευτέρα, η Αρχαιολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία βάλλουν κατά των υπουργών Εθνικής Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Μεταφορών και Γεωργίας, που ενέκριναν την κατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Κωπηλασίας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι:
Aγνοήθηκε η αρχαιολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα. Μάλιστα, επισυνάπτουν έγγραφο της Εφορίας Β Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο εκφράζεται η πλήρης αντίθεσή της στην επιλογή της εν λόγω θέσης.
Το έργο προϋποθέτει μεγάλης κλίμακας ανθρώπινη παρέμβαση, η οποία θα απειλήσει την πανίδα της περιοχής.
Η δημιουργία του κωπηλατοδρομίου μέσα στο Εθνικό Πάρκο είναι ασυμβίβαστη με τη διεθνή εμπειρία και ιδίως με όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Πάρκων.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.