Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Ούτε φτιάχνουμε κόμμα ούτε προσχωρούμε σε άλλο, τόνισε ο Μ.Κωστόπουλος

Ούτε φτιάχνουμε κόμμα ούτε προσχωρούμε σε άλλο, τόνισε ο Μ.Κωστόπουλος

«Δεν φτιάχνουμε δικό μας κόμμα ούτε προσχωρούμε σε κάποιο από τα υπάρχοντα» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο Μήτσος Κωστόπουλος της ΚΕΔΑ, η οποία συγκροτείται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΚΕΔΑ εργάζεται για την επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς.

71

«Δεν φτιάχνουμε δικό μας κόμμα ούτε προσχωρούμε σε κάποιο από τα υπάρχοντα» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο Μήτσος Κωστόπουλος της ΚΕΔΑ, η οποία συγκροτείται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΚΕΔΑ εργάζεται για την επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Mιλώντας σε εκδήλωση για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, την οποία οργάνωσε η Νεολαία του Συνασπισμού, ο κ. Kωστόπουλος σημείωσε: «Εκτός του KKE και του ΣYN, υπάρχει και η κοινωνική Aριστερά, στην οποία πρέπει να απευθυνθούμε».


«Καταστατικά είμαστε πολιτική κίνηση. Δεν πάμε σε κανένα κόμμα. Δεν εγκαταλείψαμε μια 40χρονη Ιστορία για να ενταχθούμε κάπου» επισήμανε ο κ. Κωστόπουλος, και συνέχισε: «Η λόξα μας είναι να συμβάλουμε στο βαθμό που μπορούμε, ώστε να υπάρξει μια επικοινωνία των αριστερών δυνάμεων, και να συντονίσουν τη δράση τους αυτές οι δυνάμεις για τα κοινά προβλήματα. Δεν μπορεί να περνάει το κίνημα μπροστά από το παράθυρό σου, κι εσύ να το κοιτάζεις και να το χειροκροτείς στην καλύτερη περίπτωση.»


«Πρέπει να παρέμβει η Αριστερά. Η Αριστερά έχει λόγο, και Αριστερά δεν είναι μόνο το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΝ, υπάρχει και η κοινωνική Αριστερά, που πρέπει να την αγκαλιάσουμε. Οι ανακρίβειες, τα κακόπιστα σχόλια, οι ψίθυροι ότι ενταχθήκαμε εδώ ή εκεί δεν είναι καλά πράγματα» προσέθεσε.


Απαντώντας σε ερώτηση για τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εκτίμησε ότι είναι καταδικασμένες σε αποτυχία αυτές οι προσπάθειες, ο κ. Κωστόπουλος απάντησε: «Ίσως η κ. Παπαρήγα έχει υπόψη της πρωτοβουλίες του παρελθόντος που απέτυχαν. Αυτή τη φορά το χτίσιμο του σπιτιού ξεκινά από τα θεμέλια και όχι από το ρετιρέ.»


Φόβοι για το ασφαλιστικό


Τόσο ο κ. Kωστόπουλος όσο και το συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣYN Δημήτρης Στρατούλης εξέφρασαν φόβους ότι οι συναντήσεις της ΓΣEE και της AΔEΔY με τον υπουργό Eργασίας, Tάσο Γιαννίτση, για το ασφαλιστικό δεν θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, καθώς, όπως υποστήριξαν, «το τραπέζι των συναντήσεων δεν είναι καθαρό». «Έχει πολλά αγκάθια» είπε χαρακτηριστικά ο Μ.Kωστόπουλος, ενώ ο κ. Στρατούλης παρατήρησε ότι «πάνω έχει το τυρί και κάτω τη φάκα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies