Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Οι διαιτητές έκλεψαν το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, 8-7 η Γιουγκ

Οι διαιτητές έκλεψαν το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό, 8-7 η Γιουγκ

Κατάφορη αδικία γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Ντουμπρόβνικ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν φύγει από το θέρετρο της Κροατίας με το τρόπαιο του Champions League στις αποσκευές τους, όμως οι διαιτητές του τελικού είχαν άλλη άποψη. Ακύρωσαν κανονικό γκολ του Χατζηθεοδώρου στη λήξη της κανονικής διάρκειας και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου η Γιουγκ νίκησε με 8-7.

66

: Κατάφορη αδικία γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Ντουμπρόβνικ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν φύγει από το θέρετρο της Κροατίας με το τρόπαιο του Champions League στις αποσκευές τους, όμως οι διαιτητές του τελικού είχαν άλλη άποψη. Ακύρωσαν κανονικό γκολ του Χατζηθεοδώρου στη λήξη της κανονικής διάρκειας και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου η Γιουγκ νίκησε με 8-7.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο… πρωτάρης σε αυτό το φάιναλ φορ. Κάτι που καθόλου δεν φάνηκε στο παιχνίδι του, ήταν όμως εμφανές στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η διαιτησία στους δύο αγώνες του. Τόσο στον ημιτελικό με την Ποζίλιπο, και ακόμα περισσότερο στον τελικό με τη γηπεδούχο Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, οι διαιτητές αδίκησαν την ομάδα του Πειραιά.


Και αν οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν αλώβητοι από τα ημιτελικά, δικαιούνται να μιλούν για «κλοπή» στον τελικό. Και αυτό, γιατί περίπου 8 πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι ρέφερι ακύρωσαν κανονικό γκολ του Χατζηθεοδώρου, δίνοντας επιθετικό φάουλ. Έτσι, αντί ο τελικός να τελειώσει με 6-5 υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδας και να… ταξιδέψει το τρόπαιο στον Πειραιά, το παιχνίδι πήγε στην παράταση.


Ακόμα και εκεί, οι παίκτες του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Παίζοντας χωρίς τους Χατζή και Ψύχο -είχαν αποβληθεί με τρεις ποινές- οι Πειραιώτες κοιτούσαν στα μάτια τους Κροάτες καθ όλη τη διάρκεια της παράτασης. Λίγα όμως δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Σμόντλακα πέτυχε το γκολ που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και άφησε την ελληνική ομάδα με την ικανοποίηση της σπουδαίας εμφάνισής της.


Η πίκρα, πάντως, των «ερυθρολεύκων» μετριάστηκε με την ανάδειξη του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου ως MVP του φάιναλ φορ. Ο 25χρονος περιφερειακός με τα τέσσερα γκολ, που πέτυχε, ήταν η επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού στον τελικό, ενώ μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μάκης Βολτυράκης, με τις σωτήριες επεμβάσεις που έκανε.


Τα επτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-0, 2-2 (κ.α.), 2-1, 1-1 (παράταση)


Γιουγκ Ντουμπρόβνικ: Φάτοβιτς 3, Μπόσκοβιτς 2, Ιβανίς 1, Σμόντλακα 2


Ολυμπιακός: Βλοντάκης 1, Χατζής 1, Χατζηθεοδώρου 4, Ντόγκας 1


Την τρίτη θέση κατέλαβε η ιταλική Ποζίλιπο, η οποία στο μικρό τελικό επιβλήθηκε με 12-5 της γιουγκοσλαβικής Μπέτσεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Απριλίου 2026
Cookies