Κυριακή 12 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων σε παλαιστινιακά εδάφη στη Γάζα

Εισβολή ισραηλινών δυνάμεων σε παλαιστινιακά εδάφη στη Γάζα

Απομακρύνεται διαρκώς η προοπτική της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή με τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού να διεισδύουν την Παρασκευή εντός αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών στη Γάζα, καθιστώντας σαφές επτά και πλέον μήνες μετά την έναρξη της ιντιφάντα του Αλ - Ακσά ότι το Τελ Αβίβ έχει αποφασίσει να δείξει το σκληρό του πρόσωπο.

51

Απομακρύνεται διαρκώς η προοπτική της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή με τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού να διεισδύουν την Παρασκευή εντός αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών στη Γάζα, καθιστώντας σαφές επτά και πλέον μήνες μετά την έναρξη της ιντιφάντα του Αλ – Ακσά ότι το Τελ Αβίβ έχει αποφασίσει να δείξει το σκληρό του πρόσωπο.

Ισραηλινά στρατεύματα συνοδευόμενα από άρματα μάχης προωθήθηκαν σήμερα 700 μέτρα εντός της υπό παλαιστινιακό έλεγχο πόλης Ντέιρ αλ – Μπαλάχ στη Λωρίδα της Γάζας, ισοπεδώνοντας κτίριο της παλαιστινιακής αστυνομίας και αρκετές κατοικίες. Ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν πληροφορίες για θύματα.


Επιπροσθέτως, ο ισραηλινός στρατός «έκοψε» στα δύο τη Λωρίδα της Γάζας απαγορεύοντας την κυκλοφορία των Παλαιστινίων σε μία από τις κεντρικές αρτηρίες που συνδέουν το Βορρά με το Νότο, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.


Η εισβολή ήλθε ως απάντηση σε επίθεση με χειροβομβίδες που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα την Παρασκευή εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού φυλακίου κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Κισουφίμ μεταξύ Γάζας και Ισραήλ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με τηλεφώνημά της στο Associated Press η εξτρεμιστική οργάνωση Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.


Ο ισραηλινός στρατός προώθησε σήμερα τις δυνάμεις του στο μεγαλύτερο βάθος εντός των παλαιστινιακών εδαφών από την έναρξη των συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι η πολιτική της διείσδυσης εντός των αυτόνομων περιοχών έχει προκαλέσει στο παρελθόν σκληρή κριτική ακόμη και από πλευράς ΗΠΑ, του παραδοσιακού συμμάχου του εβραϊκού κράτους.


Όλα δείχνουν πως η Μέση Ανατολή ακροβατεί τώρα περισσότερο από ποτέ σε τεντωμένο σκοινί, καθώς, σύμφωνα με το BBC, πηγές προσκείμενες στον ισραηλινό στρατό αναφέρουν ότι στελέχη του κινήματος της Φατάχ, καθώς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής θεωρούνται πλέον για το Τελ Αβίβ εχθρικοί στόχοι.


Η ειρήνη βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά, εκτιμά ο Ελιέζερ


Αντικατοπτρίζοντας το γενικό κλίμα απαισιοδοξίας, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μπέντζαμιν Μπεν – Ελιέζερ, αναφέρει σε συνέντευξή του την Παρασκευή ότι η ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να περιμένει έως τη νέα γενιά των ηγετών της περιοχής.


Μιλώντας στην εφημερίδα Maariv, ο Ελιέζερ τόνισε ότι ο Γιασέρ Αραφάτ δεν δείχνει κανένα σημάδι συμβιβασμού με το Ισραήλ, αντιθέτως «είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με την τρομοκρατία»


Αν και συμβουλεύει τους Ισραηλινούς να μη χάσουν την ελπίδα για την έλευση της ειρήνης, ο υπουργός Αμυνας του εβραϊκού κράτους αμφισβητεί το γεγονός ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ. «Ο Αραφάτ δεν ενδιαφέρεται» καταλήγει ο Ελιέζερ, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ίδιος έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες του για ειρήνη στο διάδοχο του Παλαιστίνιου ηγέτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Απριλίου 2026
Cookies