Η Αυστρία αποσύρθηκε από το Κύπελλο Ανοιξης – Ένσταση της Ελλάδας
Σε ανυπόληπτη διοργάνωση τείνει να εξελιχθεί το Κύπελλο Ανοιξης γυναικών, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά τη χαρακτηρίζουν η ανοργανωσιά και η προχειρότητα. Την τελευταία στιγμή, λοιπόν, η Αυστρία απέσυρε τη συμμετοχή της, με αποτέλεσμα να υπάρξει η σκέψη αναδιάρθρωσης των ομίλων και να αναβληθεί προσωρινώς ο αγώνας της εθνικής μας με τη Γιουγκοσλαβία.
66
: Σε ανυπόληπτη διοργάνωση τείνει να εξελιχθεί το Κύπελλο Ανοιξης γυναικών, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά τη χαρακτηρίζουν η ανοργανωσιά και η προχειρότητα. Την τελευταία στιγμή, λοιπόν, η Αυστρία απέσυρε τη συμμετοχή της, με αποτέλεσμα να υπάρξει η σκέψη αναδιάρθρωσης των ομίλων και να αναβληθεί προσωρινώς ο αγώνας της εθνικής μας με τη Γιουγκοσλαβία.
Δύο ώρες, λοιπόν, πριν από τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής διοργάνωσης μεταξύ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, η Οργανωτική Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι η Αυστρία δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες! Έτσι, συνεδριάζοντας εκτάκτως αποφάσισε να συμπληρώσει το κενό που άφησε η Αυστρία στον α όμιλο με τη Γιουγκοσλαβία που είχε τοποθετηθεί στον τρίτο, τον όμιλο της ελληνικής ομάδας.
Στον α όμιλο, όμως, είναι και η Τσεχία, ο προπονητής της οποίας αρνήθηκε να έχει αντίπαλο τη Γιουγκοσλαβία! Έτσι, η ΟΕ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε να καλύψει το κενό με την ομάδα της Αγγλίας!
Το… μπάχαλο προκάλεσε την οργή της ελληνικής αποστολής και η αρχηγός Κυριακή Δημοσθένους υπέβαλε ένσταση, θεωρώντας άνιση τη μεταχείριση μεταξύ των ομάδων, με αποτέλεσμα να θίγονται τα συμφέροντα της εθνικής μας ομάδας. Τόνισε επίσης ότι τέτοιες ενέργειες αλλοιώνουν το θεσμό και προειδοποίησε ότι, εάν δεν βρεθεί ικανοποιητική λύση, η Ελλάδα θα αποσύρει τη συμμετοχή της.
Ύστερα από σύσκεψη τριών ωρών, αναβλήθηκε προσωρινά ο αγώνας της εθνικής με τη Γιουγκοσλαβία -που είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17:00- και η Οργανωτική Επιτροπή κατέληξε να παραμείνουν οι ίδιοι όμιλοι και το πρόγραμμα των αγώνων να συνεχιστεί, όπως είχε αρχικά κοινοποιηθεί.
«Τέτοια τραγική κατάσταση πρώτη φορά αντιμετωπίζω» αρκέστηκε να δηλώσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάκης Φλώρος. Και πέρυσι όμως είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ανοιξης, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση το θεσμό. Αλλωστε, οι εθνικές Ομοσπονδίας, όπως φάνηκε από την κίνηση της Αυστρίας, δεν τον αντιμετωπίζουν ως σοβαρή διοργάνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Τα λόγια του Γκεόργκι Χάτζι για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να μιλήσω, έχασα τον… πατέρα μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442