Οι εκδηλώσεις για το έτος 2004
Για τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004, οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας καλύπτουν τα παρακάτω γεγονότα:
38
Για τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004, οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας καλύπτουν τα παρακάτω γεγονότα:
* Έκθεση «Το αρχαίο ελληνικό ένδυμα και η μόδα στον 20ό αιώνα». Στην έκθεση αποτυπώνεται η διαχρονικότητα του αρχαίου ελληνικού ενδύματος και η επιρροή του στις σύγχρονες δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Η έκθεση, την οποία επιμελείται η ιδρύτρια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος Β.Παπαντωνίου, Ιωάννα Παπαντωνίου, περιλαμβάνει αντικείμενα από συλλογές προϊστορικών, κλασικών, βυζαντινών και νεώτερων χρόνων, συλλογές ανθρωπολογικού και εθνολογικού υλικού, καθώς και διεθνείς συλλογές μόδας υψηλής ραπτικής και pret – a – porter των πιο σημαντικών δημιουργών από τις αρχές του αιώνα έως τις ημέρες μας.
Αυτά και άλλα πολλά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν στην επίδειξη μόδας που θα πραγματοποιηθεί πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικά προγράμματα, παράλληλες εκδηλώσεις και εκδόσεις.
* Συναυλίες με έργα Μάνου Χατζιδάκι. Η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, τιμώντας τα δέκα χρόνια απουσίας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, διοργανώνει συναυλίες με έργα του. Ανάμεσά τους η «Αμοργός», έργο για ορχήστρα, χορωδία και σολίστ, βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Νίκου Γκάτσου, τα «Πινδαρικά», συμφωνική καντάτα βασισμένη στο πρωτότυπο κείμενο του Πινδάρου που υμνεί τους αθλητές, καθώς και μία επιλογή από τραγούδια του αξέχαστου συνθέτη, ενορχηστρωμένα από τον Μάικλ Κέιμαν και ερμηνευμένα από σημαντικούς ξένους τραγουδιστές.
* Διεθνής Συνάντηση Μονολόγων. Διοργάνωση που στοχεύει στη συνύπαρξη μεγάλων ερμηνευτών από όλο το θεατρικό φάσμα σε μία παγκόσμια σκηνή.
* «Το ανθρώπινο σώμα». Έκθεση που θα διοργανώσουν κρατικά μουσεία της χώρας και η οποία θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη. Θέμα της η πρόσληψη του ανθρώπινου σώματος από την εικαστική δημιουργία.
* «Η Όπερα της Γης». Έργο που θα γραφτεί τα επόμενα χρόνια και θα παρουσιαστεί το 2004 στο αρχαίο Στάδιο των Δελφών από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, με τη συμμετοχή ακόμη 200, περίπου, καλλιτεχνών. Από το φετινό Διεθνή Διαγωνισμό «Δημήτρης Μητρόπουλος» θα επιλεγεί ο δημιουργός που θα αναλάβει τη σύνθεση, από το διαγωνισμό του 2002 θα επιλεγεί ο αρχιμουσικός που θα διευθύνει την όπερα και το 2003 θα επιλεγούν οι τραγουδιστές, οι χορωδοί και οι άλλοι συντελεστές. Οι παραστάσεις της «Όπερας της Γης» θα καλυφθούν τηλεοπτικά και θα μαγνητοσκοπηθούν με σκοπό την εμπορική χρήση.
Δείτε επίσης:
Πολιτιστική Ολυμπιάδα: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2001 – 2004
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2001
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2002
Οι εκδηλώσεις για το έτος 2003
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442