FIBA και ULEB στην τελική ευθεία γα την κοινή Euroleague
Ένα ακόμα βήμα έγινε την Παρασκευή για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα σωματεία - μέλη της ULEB με ψήφους 21-5 αποφάσισαν τη σύμπλεσή τους με τη FIBA για της νέας Euroleague. Στους πέντε διαφωνούντες περιλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ, που λόγω της βαθμολογικής θέσης του στο ελληνικό πρωτάθλημα μένει εκτός της ευρωπαϊκής ελίτ.
Ένα ακόμα βήμα έγινε την Παρασκευή για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα σωματεία – μέλη της ULEB με ψήφους 21-5 αποφάσισαν τη σύμπλεσή τους με τη FIBA για της νέας Euroleague. Στους πέντε διαφωνούντες περιλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ, που λόγω της βαθμολογικής θέσης του στο ελληνικό πρωτάθλημα μένει εκτός της ευρωπαϊκής ελίτ.
Εκτός των Θεσσαλονικέων, «όχι» στην ενοποίηση είπαν επίσης η Τάου Κεράμικα, η Λουγκάνο και η ισπανική λίγκα. Εξαίρεση στην ισπανική θέση αποτέλεσε η ψήφος της Εστουντιάντες, που έριξε λευκό στην κάλπη. Αντιρρήσεις φαίνεται να έχει και η ΑΕΚ, η οποία όμως έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω του πρωταθλήματος.
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι εκπρόσωποι της FIBA και της ULEB συναντήθηκαν στο Μόναχο προκειμένου να καταρτίσουν το πλάνο του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Το αρχικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων ομίλων των οκτώ ομάδων, από τις οποίες οι πρώτες θα προκρίνονται στα πλέι οφ. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει σύγκλιση απόψεων, καθώς η FIBA προτιμά τη διεξαγωγή φάιναλ φορ και η ULEB επιμένει σε αγώνες πλέι οφ μέχρι και την τελική φάση.
Για τη φετινή σεζόν θεωρείται πιθανή η διεξαγωγή φάιναλ φορ με τους φιναλίστ της Euroleague και Suproleague, προκειμένου να αναδειχτεί κοινός πρωταθλητής Ευρώπης.
Η καινούργια Euroleague θα αποτελείται από 32 ομάδες και μέχρι στιγμής σίγουρη θεωρούν τη συμμετοχή τους οι παρακάτω:
Δύο ομάδες από την Ισπανία και την Ελλάδα, μία από την Ιταλία, ο πρωταθλητής Πολωνίας, ο πρωταθλητής Βελγίου και ο δευτεραθλητής Γιουγκοσλαβίας.
Οι θέσεις θα συμπληρωθούν από προκριματικά πλέι οφ με τη συμμετοχή των πρωταθλητών Πορτογαλίας, Σουηδίας, Ελβετίας και των δευτεραθλητών Ισραήλ, Λιθουανίας και Σλοβενίας.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Μιλώντας στην εκπομπή «SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE» του Mega, o Hλίας Σπάθας ανέλυσε τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και εξήγησε γιατί θα μπορούσε να είχε μετρήσει.