Η Γερμανία δεν εμπνέει τον ίδιο σεβασμό, σύμφωνα με τον Έλμπερ
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Τζιοβάνι Έλμπερ, κλήθηκε να πει τις εκτιμήσεις του για την εθνική ομάδα της Γερμανίας ως αντίπαλος, αλλά και ως ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει από κοντά το γερμανικό ποδόσφαιρο. Και οι απόψεις του κάθε άλλο παρά... κολακευτικές ήταν για τα «πάντσερ».
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Τζιοβάνι Έλμπερ, κλήθηκε να πει τις εκτιμήσεις του για την εθνική ομάδα της Γερμανίας ως αντίπαλος, αλλά και ως ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει από κοντά το γερμανικό ποδόσφαιρο. Και οι απόψεις του κάθε άλλο παρά… κολακευτικές ήταν για τα «πάντσερ».
«Πιο παλιά ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς οι Βραζιλιάνοι, αλλά και οι Αργεντινοί αισθανόμασταν φόβο, όταν ήταν να παίξουμε κατά της Γερμανίας. Σήμερα, πλέον, κανένας δεν φοβάται τη γερμανική ομάδα» υποστήριξε ο Έλμπερ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του ένατου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 και έχει σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο, ο Έλμπερ δεν θεωρεί ότι η πρόκριση είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
«Εάν κανένας δεν την φοβάται, τότε αυτό είναι ένα πρόβλημα» τόνισε και αιτιολογώντας το υποστήριξε: «Στην ήττα των Γερμανών από τη Γαλλία με 1-0 στο φιλικό ματς που έγινε στο Παρίσι, οι γηπεδούχοι αφού προηγήθηκαν στο σκορ το μόνο που έκαναν ήταν να παίξουν απλά ένα θεαματικό ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας εκείνος ήταν ένα καλό μάθημα για τη Γερμανία που έχει χάσει την καλή εικόνα της. Οι Γάλλοι έπαιζαν απλά για το θέαμα. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ο περισσότερος κόσμος έχει χάσει το σεβασμό του στη γερμανική ομάδα.»
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Μιλώντας στην εκπομπή «SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE» του Mega, o Hλίας Σπάθας ανέλυσε τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και εξήγησε γιατί θα μπορούσε να είχε μετρήσει.