Ειδικό σχέδιο προστασίας του Γάλλου για την παραμονή του στην Ισπανία
Ο διεθνής φιλικός αγώνας μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας την Τετάρτη θέτει σε συναγερμό τις αστυνομικές δυνάμεις που θα αναλάβουν την περιφρούρηση των Γάλλων. Στην αποστολή, βλέπετε, μετέχει και ο βασκικής καταγωγής Βιθέντε Λιζαραζού ο οποίος έχει δεχτεί απειλές από την ΕΤΑ.
Ο διεθνής φιλικός αγώνας μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας την Τετάρτη θέτει σε συναγερμό τις αστυνομικές δυνάμεις που θα αναλάβουν την περιφρούρηση των Γάλλων. Στην αποστολή, βλέπετε, μετέχει και ο βασκικής καταγωγής Βιθέντε Λιζαραζού ο οποίος έχει δεχτεί απειλές από την ΕΤΑ.
«Η ασφάλεια στη γαλλική ομάδα δεν θα διαφέρει από τις υπόλοιπες, καθώς θα συνοδεύεται από 20 έως 25 αστυνομικούς» τόνισε ο υπεύθυνος ασφαλείας των Γάλλων στην εφημερίδα Aς, αλλά εξήγησε ότι για την προστασία του Λιζαραζού θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.
«Αυτό που σίγουρα θα διαφέρει θα είναι η προστασία που θα παράσχουμε στον Βιθέντε Λιζαραζού, για την ασφάλεια του οποίου έχουμε καταστρώσει ειδικό πλάνο» κατέληξε ο Ισπανός αστυνομικός, όπως μετέδωσε το DailySoccer.
Την περασμένη εβδομάδα η ΕΤΑ, οργάνωση που επιδίδεται σε ένoπλο αγώνα για την απόσχιση της Χώρας των Βάσκων, επιβεβαίωσε πως ο Λιζαραζού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των διάσημων Βάσκων από τους οποίους έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση, απειλώντας την ασφάλεια των ιδίων και των οικογενειών τους σε περίπτωση που την αρνηθούν.
Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γαλλίας δέχτηκε τις απειλές της ΕΤΑ μέσω γράμματος με παραλήπτες τους γονείς του, οι οποίοι διαμένουν στα γαλλοϊσπανικά σύνορα, περιοχή στην οποία εκτείνεται η Χώρα των Βάσκων.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Μιλώντας στην εκπομπή «SUPER ΜΠΑΛΑ LIVE» του Mega, o Hλίας Σπάθας ανέλυσε τη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και εξήγησε γιατί θα μπορούσε να είχε μετρήσει.