Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Αναπάντεχος βαθμός για το Βέλγιο – Αλωσε με Ολισαντέμπε η Πολωνία τη Νορβηγία

Αναπάντεχος βαθμός για το Βέλγιο – Αλωσε με Ολισαντέμπε η Πολωνία τη Νορβηγία

«Όρθιο» όλο το «Anfield Road» πανηγύριζε για την πρώτη νίκη της Αγγλίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2002. Τα «λιοντάρια» του Σβεν Γκόραν Έρικσον «καρδιοχτύπησαν» αλλά επικράτησαν της Φινλανδίας με 2-1 και έμειναν «ζωντανά» στην υπόθεση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2002. Η Γερμανία δύσκολα 2-1 την Αλβανία.

57

«Όρθιο» όλο το «Anfield Road» πανηγύριζε για την πρώτη νίκη της Αγγλίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2002. Τα «λιοντάρια» του Σβεν Γκόραν Έρικσον «καρδιοχτύπησαν» αλλά επικράτησαν της Φινλανδίας με 2-1 και έμειναν «ζωντανά» στην υπόθεση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2002. Η Γερμανία δύσκολα 2-1 την Αλβανία.

Μεγάλη νίκη για την Πολωνία μέσα στη Νορβηγία με 3-2 και με τον σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, να κάνει πράγματα και θαύματα και να σκοράρει τα δύο πρώτα τέρματα της Πολωνίας. Αξια αναφοράς και η εξέλιξη στον αγώνα της Σκοτίας με το Βέλγιο, όπου οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι έμειναν με δέκα παίκτες περίπου μία ώρα αγώνα, ισοφάρισαν 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα και έφυγαν από τη Γλασκόβη με ένα πολύ σημαντικό βαθμό.


Όλα τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής για την προκριματική φάση που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου είναι:


Αζερμπαϊτζάν – Μολδαβία 0-0


Β. Ιρλανδία – Τσεχία 0-1


Σουηδία – ΠΓΔΜ 1-0


Νορβηγία – Πολωνία 2-3


Αγγλία – Φινλανδία 2-1


Σκοτία – Βέλγιο 2-2


Στο Λίβερπουλ η γηπεδούχος ομάδα της Αγγλίας ήθελε όσο τίποτε άλλο τη νίκη, αφού η τελευταία θέση που κατείχε στον 9ο όμιλο των προκριματικών, σε αυτό που συμμετέχει και η Ελλάδα, δεν της άρμοζε. Ωστόσο και οι Φινλανδοί είχαν υποσχεθεί ότι θα παραδώσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους και, κάπως έτσι, έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι Αγγλοι είχαν την τύχη να έχουν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάικλ Όουεν, που έπαιζε μέσα στο δικό του κοινό και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Αγγλία: Σίμαν, Πάουελ, Φέρντιναντ, Κάμπελ, Γκάρι Νέβιλ, Τζεράρντ, ΜακΜάναμαν (72 Χέσκι), Μπέκαμ, Σκόουλς, Όουεν (90 Μπατ), Κόουλ (82 Φάουλερ)


Φινλανδία: Νιέμι, Ιλόνεν (89 Χέλιν), Τιχίνεν, Χίπια, Πασάνεν, Κόλκα (63 Κούκι), Νούρμελα (63 Φόρσελ), Βις, Ρικιλάχτι, Λιτμάνεν, Γιόχανσον.


Μεγάλο παιχνίδι έγινε και στη Γλασκόβη, με τη γηπεδούχο Σκοτία να ξεκινά τον αγώνα με γκολ από τα αποδυτήρια και να καταφέρνει πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου να κάνει τα τέρματά της δύο, αφήνοντας και το Βέλγιο με δέκα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, κυνήγησαν το θετικό αποτέλεσμα που θα τους διατηρούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου και το πήραν με τη λήξη του αγώνα.


Στο «Windsor Park» του Μπέλφαστ η Τσεχία πέρασε σαν σίφουνας επικρατώντας της Βόρειου Ιρλανδίας με 1-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του 3ου ομίλου. Η Τσεχία είναι η μοναδική ομάδα στον όμιλο που στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ.


Στο Όσλο της Νορβηγίας, οι φιλοξενούμενοι Πολωνοί παρέδωσαν μαθήματα επιθετικού ποδοσφαίρου και απέδειξαν έμπρακτα γιατί παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας του 5ου ομίλου μετά και από τους τέσσερις πρώτους αγώνες. Στο ντέρμπι της ημέρας η Πολωνία καθοδηγούμενη από τον άριστο Ολισαντέμπε προηγήθηκαν με 2-0. Ωστόσο και πάλι οι Νορβηγοί, χάρη σε δύο «λεγεωνάριους», μπήκαν στη διεκδίκηση του αγώνα, όχι όμως για πολύ, μιας και η Πολωνία ήθελε όσο τίποτε άλλο αυτήν τη νίκη, που ουσιαστικά ισοδυναμεί και με μισή πρόκριση.


Στο Γκέτενμποργκ της Σουηδίας, η γηπεδούχος ομάδα μετά τη νίκη της επί της ΠΓΔΜ με 1-0 «σκαρφάλωσε» προς στιγμήν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι περισσότερο από τους Τούρκους και τη Σλοβακία. Οι Σκανδιναβοί δεν έπεισαν με την απόδοσή τους και έφτασαν στη νίκη, σε ένα γκολ που σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


Τέλος, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η γηπεδούχος ομάδα και η Μολδαβία, στο πλαίσιο του 8ου ομίλου, μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο τελικό 0-0. Το παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 25 χιλιάδες θεατές, ήταν επεισοδιακό και είχε τρεις αποβολές.


Με μια ματιά, οι σκόρερ στα παιχνίδια που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2002 είναι:


Αζερμπαϊτζάν – Μολδαβία 0-0


* Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής των Χμαρούκ (14) και Επουρεάνου (65), ενώ από τους γηπεδούχους αποβλήθηκε στο 76ο λεπτό ο Ισμαΐλοφ.
Βόρειος Ιρλανδία – Τσεχία 0-1


Σκόρερ:


Τσεχία: 11 Νέτβεντ


Σουηδία – ΠΓΔΜ 1-0


Σκόρερ


Σουηδία: 44 Σβένσον


Νορβηγία – Πολωνία 2-3


Σκόρερ:


Νορβηγία: 60 Κάριου, 67 Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ


Πολωνία: 23 30 Ολισαντέμπε, 81 Κάρβαν


Αγγλία – Φινλανδία 2-1


Σκόρερ:


Αγγλία: 44 Όουεν, 49 Μπέκαμ


Φινλανδία: 28 Ρικιλάχτι


Σκοτία – Βέλγιο 2-1


Σκόρερ:


Σκοτία: 1, 29 πέναλτι Ντοτς


Βέλγιο: 58 Βίλμοτς, 90 Βαν Μπόιτεν.


* Στο 27ο λεπτό αποβλήθηκε ο Έρικ Ντεφλάντρ της ομάδας του Βελγίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
Απόρρητο