Τρίτη 07 Απριλίου 2026
weather-icon 22o
Τρεις ακόμη πόλεις θέτουν υποψηφιότητα

Τρεις ακόμη πόλεις θέτουν υποψηφιότητα

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας θα έχει πολλά να σκεφτεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα αποφασίσει ποια θα είναι η υποψηφιότητα που θα προωθήσει στη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αφού τρεις ακόμη πόλεις θέλουν... μέρος της διοργάνωσης.

75

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γερμανίας θα έχει πολλά να σκεφτεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα αποφασίσει ποια θα είναι η υποψηφιότητα που θα προωθήσει στη ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αφού τρεις ακόμη πόλεις θέλουν… μέρος της διοργάνωσης.

Το Ντίσελντορφ, το Ντόρτουμντ και το Έσεν είναι οι πόλεις που επιδιώκουν να θέσουν κοινή υποψηφιότητα και θέλουν να «πείσουν» την Κολονία να τις… συμπεριλάβει στη δική της υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ, Γιοακίμ Έρβιν. Η πρόταση είναι να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα όχι ως μεμονωμένες πόλεις, αλλά ως ευρύτερη περιοχή.


Ωστόσο, οι αντιδράσεις των ιθυνόντων στην υποψηφιότητα της Κολονίας ήταν έντονες, και ανεπίσημες πηγές «απειλούσαν» ότι θα προχωρήσουν σε συμφωνία με άλλες πόλεις -Ααγχεν, Βόνη και Λεβερκούζεν- για τους Αγώνες του 2012.


Επιπλέον, δύο ακόμη πόλεις, το Λέιπζιγκ και η Στουτγάρδη σχεδιάζουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για την ίδια διοργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Απριλίου 2026
Απόρρητο