Σχεδόν 100 δισ. δραχμές για τα δικαιώματα εκτός Αγγλίας
Η πιο δαπανηρή συμφωνία ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της premier league στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Τέσσερις κολοσσοί των ΜΜΕ θα καταβάλουν 96,846 δισ. δραχμές, ώστε να έχουν το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος για τα τρία επόμενα χρόνια.
Η πιο δαπανηρή συμφωνία ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της premier league στο εξωτερικό ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Τέσσερις κολοσσοί των ΜΜΕ θα καταβάλουν 96,846 δισ. δραχμές, ώστε να έχουν το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος για τα τρία επόμενα χρόνια.
Τα δίκτυα που εξασφάλισαν τα δικαιώματα της premier league είναι το Canal+, η Newscorp του Αυστραλού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, η TWI και η Octagon CSI.
Μολονότι η προηγούμενη συμφωνία για τα δικαιώματα της premier league στο εξωτερικό ήταν κατά 42 δισ. δρχ. χαμηλότερη, οι ιθύνοντες του αγγλικού πρωταθλήματος περίμεναν να βάλουν στο ταμείο τους πολύ περισσότερα χρήματα λόγω της εμπορικότητας του προϊόντος τους, όπως μεταδίδει το BBC.
«Είναι μία εξαιρετικά καλή συμφωνία για όλες τις πλευρές» δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της premier league, Ρίτσαρντ Σκούνταμοουρ, ανακοινώνοντας την ολοκλήρωση των επαφών με τα τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, η συμφωνία αντανακλά την αυξανόμενη και παγκόσμια δυναμική της premier league».
Εκτός από την ανακοίνωση για τη συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων εκτός Αγγλίας για τα τρία επόμενα χρόνια, η premier league ανακοίνωσε και την έναρξη του διαγωνισμού για τη χορηγία του πρωταθλήματος.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τα τέλη Απριλίου. Μολονότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, λέγεται πως η Sony είναι μεταξύ των μεγάλων εταιρειών που θα διεκδικήσουν τη χορηγία της premier league.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο