Ανάσανε στις καθυστερήσεις ο Αθηναϊκός ισοφαρίζοντας τον Εθνικό Αστέρα σε 2-2
Τον πρώτο του εκτός έδρας βαθμό, στη 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Εθνικής Κατηγορίας, κατέκτησε με τον πιο περιπετειώδη τρόπο ο Αθηναϊκός ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις τον συντοπίτη Εθνικό Αστέρα σε 2-2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα «καλό» ημίχρονο, στο οποίο σημείωσαν από δύο γκολ, με τους γηπεδούχους του Σπύρου Λιβαθηνού να έχουν σε μεγάλη ημέρα τον Κοντόπουλο, ενώ για τους «λόρδους» μίλησε στο τέλος ο Σίμονς, ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Τον πρώτο του εκτός έδρας βαθμό, στη 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Εθνικής Κατηγορίας, κατέκτησε με τον πιο περιπετειώδη τρόπο ο Αθηναϊκός ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις τον συντοπίτη Εθνικό Αστέρα σε 2-2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα «καλό» ημίχρονο, στο οποίο σημείωσαν από δύο γκολ, με τους γηπεδούχους του Σπύρου Λιβαθηνού να έχουν σε μεγάλη ημέρα τον Κοντόπουλο, ενώ για τους «λόρδους» μίλησε στο τέλος ο Σίμονς, ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Το ματς ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται παθιασμένα και να επιζητούν από το πρώτο λεπτό τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι του Τάσου Χατζηαγγελή ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν στο 25ο λεπτό ο Μπούις, ύστερα από ατομική ενέργεια, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κιούρκο, αλλά το πλασέ του «έγλειψε» το δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού Αστέρα.
Από εκεί και μετά, και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, εκτός από ένα καλό φάουλ του Καστανιώτη το παιχνίδι ήταν μια προσωπική υπόθεση του Γιώργου Κοντόπουλου. Στο 42ο λεπτό μετά την πάσα του Μπασινά, ο Κοντόπουλος βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 με πολύ ωραία κεφαλιά ψαράκι, έπειτα από σέντρα του Ποδαρά.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Εθνικός Αστέρας ξεκίνησε το ίδιο επιθετικά, αλλά ο Αθηναϊκός στην πρώτη ουσιαστική του επίθεση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Σφακιανάκης στο 61 έδιωξε την μπάλα από την άμυνά του και έβγαλε το Ζαφειράκη μόνο του απέναντι στον Σιρονβάλ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 2-1.
Στα εναπομείναντα 30 περίπου λεπτά αγώνα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και έβγαιναν στην αντεπίθεση για να διευρύνουν το αποτέλεσμα. Σε μία από αυτές, ο Γιώργος Κοντόπουλος στο 90 με ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι παραλίγο να πετύχει το χατ τρικ, αλλά ο Βεζυρίδης με υπερένταση απομάκρυνε σε κόρνερ.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Εθνικός Αστέρας θα έφτανε στην έβδομη φετινή νίκη, δέχτηκε το γκολ. Ήταν το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βαντελανόιτ από τα αριστερά εκτέλεσε ένα φάουλ. Ο Μίτιτς έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι, εκεί όμως βρέθηκε ο Ολλανδός Σίμονς, ο οποίος με εύκολο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Το ελληνικό ποδόσφαιρο πενθεί τον χαμό του Στέφανου Μπορμπόκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, με την ΕΠΟ και τις ΠΑΕ Ηρακλή και ΠΑΟΚ να εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.
Ο Νεϊμάρ θυμήθηκε τον οδυνηρό αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Κροατία στο Μουντιάλ του 2022, χρησιμοποιώντας μια χαρακτηριστική και φορτισμένη παρομοίωση.
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση και νίκησε 17-12 τη Σαμπαντέλ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four της διοργάνωσης.