Δέχεται τελικά να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και σε ανάκριση ο Πινοσέτ
Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το δικαστικό θρίλερ με το Χιλιανό πρώην δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος προσπαθεί εδώ και μήνες να αποφύγει να δικαστεί για τις περίπου 200 καταγγελίες για βασανισμούς, δολοφονίες και εξαφανίσεις πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος του (1973 - 1990). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πινοσέτ δέχτηκε να υποβληθεί εντός της εβδομάδας στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ανακριθεί από το δικαστή Χουάν Γκουσμάν Τάπια στις 15 Ιανουαρίου.
Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το δικαστικό θρίλερ με το Χιλιανό πρώην δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος προσπαθεί εδώ και μήνες να αποφύγει να δικαστεί για τις περίπου 200 καταγγελίες για βασανισμούς, δολοφονίες και εξαφανίσεις πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος του (1973 – 1990). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πινοσέτ δέχτηκε να υποβληθεί εντός της εβδομάδας στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ανακριθεί από το δικαστή Χουάν Γκουσμάν Τάπια στις 15 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα χιλιανά ΜΜΕ, ο δικαστής Γκουσμάν Τάπια έδωσε παράταση για τη διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων, στις οποίες ο πρώην δικτάτορας αρνήθηκε να υποβληθεί τη Δευτέρα, ημέρα που είχε οριστεί αρχικά για την πραγματοποίησή τους.
Η απόφαση του Γκουσμάν Τάπια ελήφθη μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνήγοροι του Πινοσέτ, σύμφωνα με την οποία ο 85χρονος κατηγορούμενος επιλέγει την πρώην κατοικία του, 120χλμ. δυτικά του Σαντιάγο, ως έδρα για την ανάκρισή του, η οποία κανονικά θα διεξαγόταν σήμερα, Τρίτη.