Καθαρή αυτοκτονία ο θάνατος του Π.Σφηνιά, αποφάνθηκαν οι ιατροδικαστές
Σε αυτοκτονία και όχι σε εγκληματική ενέργεια ή ατύχημα οφείλεται ο θάνατος του αντιπροέδρου της MFD Παντελή Σφηνιά, που έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο της εταιρείας στην οδό Κονδύλη 26, στον Πειραιά, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Θ.Καλογριά, Χρ.Βούρδα, οι οποίοι την Πέμπτη διενήργησαν νεκροτομή στο πτώμα του.
Σε αυτοκτονία και όχι σε εγκληματική ενέργεια ή ατύχημα οφείλεται ο θάνατος του αντιπροέδρου της MFD Παντελή Σφηνιά, που έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο της εταιρείας στην οδό Κονδύλη 26, στον Πειραιά, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Θ.Καλογριά, Χρ.Βούρδα, οι οποίοι την Πέμπτη διενήργησαν νεκροτομή στο πτώμα του.
Όπως δήλωσαν οι ιατροδικαστές, το σώμα του άτυχου εφοπλιστή φέρει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά και τόνισαν ότι είναι μία καθαρή αυτοκτονία, ενώ απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια αλλά και την περίπτωση ατυχήματος.
Πάντως, από χθες το βράδυ αρκετοί συνεργάτες του εφοπλιστή πέρασαν από τα γραφεία της ασφάλειας και έδωσαν κατάθεση, ενώ σήμερα ίσως καταθέσει και η σύζυγος του θύματος. Στο γραφείο του Σφηνιά βρέθηκε ένα κασετόφωνο, όπου συνήθως ηχογραφούσε μηνύματα, όμως σύμφωνα με την αστυνομία η κασέτα ήταν άγραφη.
Στην ασφάλεια κατέθεσε και ένας θυρωρός των γραφείων της Minoan Flying Dolphins, που ανέφερε ότι μισή ώρα μετά την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά, στα γραφεία εμφανίστηκε ένα άγνωστο άτομο, που αναζητείται από την αστυνομία για να διευκρινιστεί ο λόγος της παρουσίας του στο σημείο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Όπως αναφέρουν συνάδελφοι του εκλιπόντος, το τελευταίο διάστημα -μετά το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα- ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος και καταβεβλημένος. Πάντως, ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το σκηνικό στο σημείο όπου χθες κείτονταν νεκρός ο Παντελής Σφηνιάς. Από νωρίς το πρωί δεκάδες φίλοι του, υπάλληλοι της MFD αλλά και εφοπλιστές πήγαν εκεί και φανερά συγκινημένοι άφησαν από λίγα λουλούδια και του ευχήθηκαν «καλό ταξίδι».
Στην είσοδο των γραφείων αναρτήθηκε η αναγγελία της κηδείας του εφοπλιστή, που θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.
Δραματικό και τραγικό γεγονός χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά και προσέθεσε ότι δεν θα ήταν σωστό να ανοίξει ένας νέος κύκλος δημόσιας συζήτησης μετά την αυτοκτονία θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν τυμβωρυχία. «Η σιωπή σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χρήσιμη και στη συγκεκριμένη είναι επιβεβλημένη» τόνισε ο υπουργός Τύπου.