Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες στη Χάγη

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες στη Χάγη

Χάγη: Μικρή πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες της διάσκεψης της Χάγης σχετικά με την περικοπή των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης και υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος, Τζον Πρέσκοτ. Ο ίδιος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, τόνισε ότι στις δύο ημέρες που απομένουν για τη λήξη της διάσκεψης οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες, αλλά ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση, καθώς οι περισσότερες χώρες είναι πρόθυμες να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής

Χάγη: Μικρή πρόοδος σημειώθηκε στις συνομιλίες της διάσκεψης της Χάγης σχετικά με την περικοπή των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης και υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος, Τζον Πρέσκοτ. Ο ίδιος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, τόνισε ότι στις δύο ημέρες που απομένουν για τη λήξη της διάσκεψης οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες, αλλά ελπίζει ότι θα βρεθεί λύση, καθώς οι περισσότερες χώρες είναι πρόθυμες να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.


Οι συνομιλίες τις προηγούμενες ημέρες ανέδειξαν δύο κυρίαρχα αντίπαλα «στρατόπεδα», των ΗΠΑ -με συμμάχους την Αυστραλία και τον Καναδά- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (η οποία συνεργάζεται με τις περισσότερες φτωχές χώρες).


Οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος «ρυπαντής» σε διοξείδιο του άνθρακα, επιμένουν στο δικαίωμα αγοράς των περιθωρίων εκπομπής από άλλες χώρες, ενώ η ΕΕ ζητά την επιβολή αυστηρών μέτρων για κάθε χώρα και τον αποκλεισμό της πυρηνικής ενέργειας ως εναλλακτικής λύσης στη χρήση πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων, που ελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Εξάλλου, το τελευταίο είναι το αέριο που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Ο Πρέσκοτ συνέδεσε την κλιματική αλλαγή με τη φοβερή κακοκαιρία που έπληξε τη Βρετανία και ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη τον Οκτώβριο, προκαλώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων. Την άποψη αυτή όμως δεν συμμερίζονται πολλοί επιστήμονες, καθώς δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να στηρίζουν μια τέτοια τοποθέτηση.

Πηγή: Reuters

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο