Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότηταΉττα με 3-1 του ψυχωμένου Παναθηναϊκού από τη Μάντσεστερ</i
Μπορεί το τελικό σκορ στο «θέατρο των ονείρων» στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Παναθηναϊκό να έγραψε 3-1, όμως δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα του παιχνιδιού που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης φάσης του Α ομίλου του Champions League. Οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να φύγουν με τον ολόχρυσο βαθμό της ισοπαλίας από το Old Trafford, ωστόσο για τέταρτο παιχνίδι η «κατάρα» του τελευταίου δεκάλεπτου κόστισε δύο γκολ στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη και την ήττα με 3-1.
57
Μπορεί το τελικό σκορ στο «θέατρο των ονείρων» στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Παναθηναϊκό να έγραψε 3-1, όμως δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή εικόνα του παιχνιδιού που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης φάσης του Α ομίλου του Champions League. Οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να φύγουν με τον ολόχρυσο βαθμό της ισοπαλίας από το Old Trafford, ωστόσο για τέταρτο παιχνίδι η «κατάρα» του τελευταίου δεκάλεπτου κόστισε δύο γκολ στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη και την ήττα με 3-1.
Για ακόμη έναν αγώνα ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Η αμυντική του γραμμή λειτούργησε πολύ καλά με τους Βόκολο, Γκούμα και Χένρικσεν να βγαίνουν πάντα πρώτοι στην μπάλα. Στο κέντρο ο Γκαλέτο για περίπου 70 λεπτά ήταν από τους κορυφαίους και, αν η επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερο ουσιαστική, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την τύχη να έχει σε πολύ μεγάλη ημέρα τον Μπέκαμ που αλώνιζε από τα δεξιά και παρά τις προσπάθειες του Αναστασιάδη δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν. Το ρόλο του αντι-Γκιγκς έπαιξε πολύ καλά ο Γάλλος Σιλβέστρ, ο οποίος ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου γκολ των «μπέμπηδων», που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι, όμως, η ελληνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε ίσος προς ίσον με τη Μάντσεστερ μέσα στο Old Trafford, δεν κατάφερε να χαμογελάσει χάρη στην κατάρα των τελευταίων δέκα λεπτών. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο τέρματα και το δίκαιο 1-1 μετατράπηκε στο 3-1.
Στα πρώτα 45 λεπτά ο Παναθηναϊκός κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο «θέατρο των ονείρων» και είχε κλασικές ευκαιρίες για να βρεθεί μπροστά στο σκορ και να βάλει τις βάσεις ώστε να γίνει η δεύτερη ομάδα στο Champions League που θα εγκατέλειπε το Old Trafford με τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Συγκεκριμένα, στο 12 ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε τετατέτ απέναντι στον Μπαρτέζ, εκμεταλλευόμενος τακουνάκι του Σιπνιέφσκι, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Γάλλος δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπατ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Νικοπολίδη, αλλά ο διεθνής πορτιέρο έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Στο 16 ο Βαζέχα πάσαρε στο συμπατριώτη του Σιπνιέφσκι, αλλά ο Πολωνός σημειώθηκε -εσφαλμένα- σε θέση οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέκαμ σούταρε με πολύ φάλτσο, αλλά η μπάλα σταμάτησε από το Νικοπολίδη ακριβώς πάνω στη γραμμή.
Στο 24 ο Μπασινάς από δεξιά έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Βαζέχα, ο οποίος στο σπριντ πέρασε σαν σταματημένο τον Μπράουν και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπαρτέζ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε ο τερματοφύλακας των «μπέμπηδων».
Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η καλύτερη φάση για την αγγλική ομάδα, όταν ο Μπέκαμ έβγαλε σέντρα – διαβήτη από δεξιά στον Σέριγχαμ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Αγγλος επιθετικός πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Νικοπολίδη.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι τον τελευταίο λόγο, όταν ο Λυμπερόπουλος από ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι από τον Μπαρτέζ και προσέθεσε ακόμη ένα «πράσινο» χαμένο τετατέτ. Έτσι τα πρώτα 45 λεπτά βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν νωρίς να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 48, όταν σε βολέ του Μπαρτέζ ο Γιορκ πήρε την κεφαλιά από τον Γκούμα, βγάζοντας τετατέτ τον Σέριγχαμ. Ο Αγγλος διεθνής δεν αστόχησε και σημείωσε το 14ο γκολ στα τελευταία 18 παιχνίδια της ομάδας του Αλεξ Φέργκιουσον και έγραψε το 1-0.
Η ελληνική απάντηση ήλθε στο 64, με εξαίσιο φάουλ του Καραγκούνη. Ο νεαρός μέσος κάρφωσε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπαρτέζ με σουτ άπιαστο και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 81 ο Σιλβέστρ από τα αριστερά έπαιξε το 1-2 με τον Σέριγχαμ και πραγματοποίησε ατομική προσπάθεια, ξεπερνώντας όποιον αμυντικό βρήκε μπροστά του. Ο Γάλλος βρέθηκε απέναντι από το Νικοπολίδη και πλάσαρε, αλλά απέκρουσε πολύ ωραία ο Έλληνας πορτιέρο. Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί, αφού η μπάλα επέστρεψε στον αφύλακτο Σκόουλς που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1.
Το δεύτερο γκολ των Αγγλων τους έδωσε φτερά και «πάγωσε» τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ματς ολοκληρώθηκε με το δεύτερο γκολ του Σκόουλς, ακριβώς στο 90, με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μπαρτέζ, Σιλβέστρ, Μπράουν, Γκ.Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ, Μπέκαμ, Μπατ, Κιν, Σκόουλς, Γιορκ, Σέριγχαμ.
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Βόκολος, Μπασινάς, Γκούμας, Σιπνιέφσκι (79 Ολιβάρες), Λυμπερόπουλος, Γκαλέτο, Βαζέχα (73 Κιάσσος), Καραγκούνης (67 Βλάοβιτς).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Ο Νορβηγός, Έσκας, σφυρίζει τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ράγιο
- Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε 10,7 εκ. ευρώ για το «9» σε 1,5 χρόνο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442