H Intel προχωρεί γρήγορα προς την τεχνολογία των 0,13 μικρών
Η Intel αποκάλυψε την Τρίτη λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην υιοθέτηση της τεχνολογίας των 0,13 μικρών τόσο σε επεξεργαστές Pentium III όσο και σε τσιπ μνήμης τύπου SRAM. Η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό στην παραγωγή τσιπ, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάζονται σήμερα με την τεχνολογία των 0,18 μικρών.
65
Η Intel αποκάλυψε την Τρίτη λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην υιοθέτηση της τεχνολογίας των 0,13 μικρών τόσο σε επεξεργαστές Pentium III όσο και σε τσιπ μνήμης τύπου SRAM. Η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό στην παραγωγή τσιπ, τα περισσότερα από τα οποία κατασκευάζονται σήμερα με την τεχνολογία των 0,18 μικρών.
Όπως μετέδωσε το ZDNet την Τρίτη, η νέα διαδικασία, μέσω της οποίας έχουν παραχθεί κάποια πρώτα δείγματα επεξεργαστών Pentium III με τεχνολογία 0,13 μικρόν, ονομάζεται από τους τεχνικούς της Intel P860. Κάθε φορά που πραγματοποιείται μετάβαση σε διαδικασία παραγωγής όπου τα στοιχεία του τσιπ (τρανζίστορ και καλωδίωση) μικραίνουν, μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα προκύψουν τσιπ με μεγαλύτερες ταχύτητες και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Intel, η διαδικασία παραγωγής P860 θα επιτρέψει την κατασκευή τσιπ που θα περιέχουν μέχρι και 100 εκατομμύρια τρανζίστορ, περίπου 50% περισσότερα από ό,τι σήμερα, με 20% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Η νέα μέθοδος παραγωγής τσιπ θα συνδυαστεί επίσης με καλωδίωση από χαλκό αντί αυτής από αλουμίνιο, που χρησιμοποιεί η Intel μέχρι σήμερα. Επίσης, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει στα νέα τσιπ υλικά που ονομάζονται low-k dielectrics και χρησιμοποιούνται ως μονωτές ανάμεσα στα καλώδια που συνδέουν τα τρανζίστορ, μειώνοντας ταυτόχρονα την ηλεκτρική αντίσταση σε ένα τσιπ.
Οι καινούριες τεχνικές θα βοηθήσουν συνολικά στη μείωση του κόστους κατασκευής των τσιπ, με αποτέλεσμα οι επεξεργαστές να κοστίζουν λιγότερο και στον καταναλωτή. Οι πρώτοι επεξεργαστές με την καινούρια τεχνολογία θα είναι πιθανότατα Pentium III για φορητούς υπολογιστές, που θα τρέχουν στα 933MHz, και το 1GHz, και θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442