Αρχίζει η δεκαετία των ρομπότ, εκτιμά ειδικός της Sony
Ο Τοσιτάντα Ντόι, πρόεδρος της Sony Digital Creatures Laboratory, του τμήματος της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών που δημιούργησε το ρομποτικό σκυλάκι Aibo, πιστεύει ότι η δεκαετία έως το 2010 θα ανήκει στα ρομπότ και ότι έως τότε θα υπάρχουν ρομπότ στα περισσότερα σπίτια.
Ο Τοσιτάντα Ντόι, πρόεδρος της Sony Digital Creatures Laboratory, του τμήματος της μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών που δημιούργησε το ρομποτικό σκυλάκι Aibo, πιστεύει ότι η δεκαετία έως το 2010 θα ανήκει στα ρομπότ και ότι έως τότε θα υπάρχουν ρομπότ στα περισσότερα σπίτια.
Η Sony θα δώσει στην κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα τον «απόγονο» του Aibo, ή Aibo δεύτερης γενιάς, που θα ανταποκρίνεται ακριβέστερα στις ανθρώπινες εντολές και θα έχει σημαντικά μικρότερο κόστος. Με την ευκαιρία της νέας κυκλοφορίας, ο Ντόι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι, όπως η δεκαετία του 80 ήταν η δεκαετία των PC και η δεκαετία του 90 ήταν η δεκαετία του Internet, έτσι και η δεκαετία που ξεκινά θα χαρακτηριστεί από την τεχνολογική πρόοδο στον τομέα των ρομπότ.
Όσον αφορά στον Aibo δεύτερης γενιάς, ο ίδιος σχολίασε ότι οι αντιδράσεις του κοινού έως τώρα ήταν πολύ θετικές. Ο νέος Aibo έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να συμπεριφέρεται με φυσικότερο τρόπο και να εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματά του, όπως χαρά ή θυμό. Μάλιστα, στη «μουσούδα» του νέου Aibo έχει τοποθετηθεί κάμερα.
Ο Ντόι εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε δέκα χρόνια στα περισσότερα νοικοκυριά θα υπάρχουν δύο ή και τρία ρομπότ -οικιακοί βοηθοί, των οποίων η αποδοτικότητα θα είναι 100 φορές μεγαλύτερη από τη σημερινή- όπως μετέδωσε το ZDNet την Τρίτη.
Πάντως, διευκρίνισε ότι η σημερινή τεχνολογία έχει ακόμη αρκετούς περιορισμούς και ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη δημιουργία ενός σκύλου – ρομπότ που θα καθοδηγεί τυφλούς ή θα φροντίζει ηλικιωμένους, καθώς αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο προς το παρόν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας