Αστεροειδής καθ οδόν προς τη Γη;
Ο αστεροειδής 2000 SG344 ενδέχεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2030 να συγκρουστεί με τη Γη, προειδοποιούν οι ερευνητές της NASA, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC το Σάββατο. Οι πιθανότητες που δίνονται για μία πιθανή πρόσκρουση του αστεροειδούς, διαμέτρου 70 μέτρων, στον πλανήτη μας είναι μία στις 500, πιθανότητα που θεωρείται πολύ υψηλή από τους επιστήμονες.
48
Ο αστεροειδής 2000 SG344 ενδέχεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2030 να συγκρουστεί με τη Γη, προειδοποιούν οι ερευνητές της NASA, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC το Σάββατο. Οι πιθανότητες που δίνονται για μία πιθανή πρόσκρουση του αστεροειδούς, διαμέτρου 70 μέτρων, στον πλανήτη μας είναι μία στις 500, πιθανότητα που θεωρείται πολύ υψηλή από τους επιστήμονες.
Ο αστεροειδής, που ανακαλύφθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου από ένα τηλεσκόπιο στη Χαβάη, σύμφωνα με τους τρέχοντες υπολογισμούς, θα πλησιάσει στο μέγιστο τη Γη σε 30 χρόνια και θα περάσει 6.000.000χλμ. μακριά από τον πλανήτη, απόσταση που είναι σχεδόν ίση με το 15πλάσιο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη.
Ωστόσο, δεδομένου ότι οι τροχιές των αστεροειδών δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει σύγκρουση, μολονότι διαβεβαιώνουν ότι «προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».
Εάν ο πλανήτης μας χτυπηθεί από κάποιο αντικείμενο διαμέτρου 50 έως 70 μέτρων θα προκληθούν μεγάλες καταστροφές και, σε περίπτωση που το αντικείμενο χτυπήσει κατοικημένη περιοχή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να χάσουν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι.
Το 1908 ένας κομήτης διαμέτρου έξι μέτρων χτύπησε μία απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα δάση σε ακτίνα 40χλμ., καθώς η πρόσκρουση ήταν περίπου 600 φορές πιο ισχυρή από την πυρηνική βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της επιστημονικής κοινότητας, γεγονότα όπως αυτό της Σιβηρίας συμβαίνουν κάθε 100 με 300 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442