Η ανάκαμψη του ευρώ θα προέλθει από την ανακοπή των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Βασίλης Ράπανος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξουσία.
Η ανάκαμψη του ευρώ θα προέλθει από την ανακοπή των ρυθμών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Βασίλης Ράπανος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξουσία.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΟΕ υποστήριξε πως αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα «επαναπατρισμός» ευρωπαϊκών κεφαλαίων που είχαν επενδυθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τα κέρδη από επιχειρηματικές δραστηριότητες στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να παρουσιάζουν υποχώρηση. Και αυτό γιατί η υπερενίσχυση του δολαρίου έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων έχει, ουσιαστικά, πλήξει τις αμερικανικές εξαγωγές.
Όσον αφορά στο πετρέλαιο, ο κ. Ράπανος επισήμανε ότι η κατάσταση στη διεθνή αγορά θα αρχίσει να ομαλοποιείται και οι αδικαιολόγητα υψηλές τιμές του μαύρου χρυσού θα υποχωρήσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, στα 20 δολάρια ανά βαρέλι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.