Τα παράπονα της Χέρφολγκε για την αναβολή των αγώνων της ΑΕΚ θα φτάσουν στην UEFA
Tελικά, οι αντιδράσεις για την αναβολή των δύο επόμενων αγωνιστικών της Εθνικής κατηγορίας δεν περιορίζονται εντός των συνόρων. Η Χέρφολγκε, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, όταν ενημερώθηκε από την ελληνική ομάδα ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να δει τους παίκτες του Γιάννη Παθιακάκη εν δράσει πριν από τη μεταξύ τους συνάντηση.
Tελικά, οι αντιδράσεις για την αναβολή των δύο επόμενων αγωνιστικών της Εθνικής κατηγορίας δεν περιορίζονται εντός των συνόρων. Η Χέρφολγκε, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, όταν ενημερώθηκε από την ελληνική ομάδα ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να δει τους παίκτες του Γιάννη Παθιακάκη εν δράσει πριν από τη μεταξύ τους συνάντηση.
Σε απαντητικό φαξ, που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Χέρφολγκε, Αλαν Νίλσεν, αναφέρονται τα εξής:
«Όπως μας ενημερώσατε, αλλάξατε σήμερα (Παρασκευή) τα στοιχεία που μας είχατε δώσει, και κατόπιν τούτου εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Εκφράζουμε τη μεγάλη μας δυσαρέσκεια για αυτή την κατάσταση. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι θα έπρεπε να δούμε ένα παιχνίδι σας πριν από τη μεταξύ μας αναμέτρηση στις 26 Οκτωβρίου. Θεωρούμε πολύ άδικο αυτό που συνέβη, και είναι πολύ πιθανό να διαμαρτυρηθούμε στην UEFA για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα σας.»
Εν τω μεταξύ, η δήλωση του Κορνίλιους Σιρχάουζ, την οποία έκανε την Παρασκευή, έδωσε απάντηση στους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν περί διαφορετικών θέσεων στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ιστορία με τη διαφορά απόψεων μεταξύ των ιδιοκτητών και της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιους εξυπηρετεί ο διαχωρισμός, ο οποίος επιχειρείται από διαφορετικές πλευρές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω με τέτοια τεχνάσματα να αποδυναμωθεί η θέση της ομάδας, που είναι μία και μόνη, και εν προκειμένω διατυπώθηκε με σαφήνεια στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ» είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε:
«Σε όσους εξακολουθούν από πρόθεση ή όχι να συγχέουν τα πράγματα, θα πρέπει για μία ακόμα φορά να διευκρινίσω ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι αυτόνομη, με τη δική της διοίκηση, που απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης των ιδιοκτητών», ενώ κατέληξε:
«Σε απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ μας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Πέτρος Στάθης, είναι ο υπεύθυνος για τη χάραξη της γραμμής και την επίσημη τοποθέτηση της ομάδας σε όλα τα θέματα, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή παρέκκλιση. Διαφορετικά κέντρα εξουσίας δεν υπάρχουν στην ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπείται από τη διοίκησή της και μόνο.»
Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νίκολα Μιλουτίνοφ είχαν κλείσει στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά οι συμφωνίες χάλασαν στο παρά πέντε, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας.
Μια από τις φάσεις της χρονιάς εκτυλίχθηκε σε ματς στην Παραγουάη, όταν ποδοσφαιριστής σκόραρε κατά λάθος με το πρόσωπο μετά από διώξιμο αντιπάλου, σαν άλλος... Κώστας Βουτσάς!