Ανάκαμψη του ευρώ έπειτα από τη διεθνή κινητοποίηση για τη στήριξή του
Τάσεις ανάκαμψης κατέγραφε το ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές τη Δευτέρα, αφότου οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.
28
Τάσεις ανάκαμψης κατέγραφε το ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές τη Δευτέρα, αφότου οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου (G7) εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.
Ειδικότερα, το ευρώ κινούνταν στο επίπεδο των 0,88 δολαρίων, πάνω δηλαδή από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, ημέρα κατά την οποία το ευρωπαϊκό νόμισμα είχε ενισχυθεί, έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Τράπεζα της Αγγλίας προτίθενται να λάβουν μέτρα στήριξής του.
Επιπλέον, το Σάββατο οι ηγέτες των χωρών – μελών της G7 είχαν κοινοποιήσει την πρόθεσή τους να αναλάβουν περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ευρώ, καθώς κρίνεται πλέον ότι ο συνδυασμός του ασθενούς ευρώ και των υψηλών τιμών του πετρελαίου αποτελούν «εκρηκτικό κοκτέιλ» για τη διεθνή οικονομία.
Εξάλλου, επιφυλακτικότητα επικρατούσε το Σαββατοκύριακο ως προς την προθυμία των ΗΠΑ να στηρίξουν μια νέα παρόμοια προσπάθεια. Σε αυτό συνέβαλαν δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Λόρενς Σάμερς, σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική του ισχυρού δολαρίου.
Ωστόσο, έπειτα από επεξηγηματικές δηλώσεις του το Σάββατο, ο Σάμερς διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει αντίθεση» ανάμεσα στο ισχυρό δολάριο και σε μία προσπάθεια στήριξης του ευρώ.
Παρ όλα αυτά, το Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας (ΙΙF) -το οποίο αντιπροσωπεύει 318 κορυφαίους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο- προειδοποίησε ότι το δολάριο εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο, παρά τις διακηρύξεις των ΗΠΑ σχετικά με το ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442