Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Περού

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Περού

Σε διάψευση της είδησης για τη σύλληψη του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού, Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, ο οποίος φέρεται αναμειγμένος σε πολιτικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα, προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Μπουσταμάντε. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι επόμενες γενικές εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον προσεχή Μάρτιο.

56

Σε διάψευση της είδησης για τη σύλληψη του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Περού, Βλαντίμιρο Μοντεσίνος, ο οποίος φέρεται αναμειγμένος σε πολιτικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα, προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Μπουσταμάντε. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι επόμενες γενικές εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν τον προσεχή Μάρτιο.

«Γνωρίζω ότι βρίσκεται στη Λίμα και ότι δεν είναι κρατούμενος. Ομως δεν μπορώ να δηλώσω τίποτα περισσότερο εκτός από το ότι δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης εναντίον του» τόνισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Περουβιανός υπουργός Δικαιοσύνης για τον Μοντεσίνος.


Προσέθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λάβει μία σειρά από μέτρα, προκειμένου να οργανωθεί η διεξαγωγή των εκλογών το Μάρτιο του 2001.


Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές. Η οργάνωσή τους προσκρούει σε ένα θεσμικό εμπόδιο, καθώς ο αρχηγός του κράτους δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει το Κογκρέσο, παρά μόνο ύστερα από την κατάθεση δύο διαδοχικών προτάσεων μομφής κατά της κυβέρνησής του. Ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το θεσμικό αδιέξοδο καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης πριν από την πάροδο πέντε μηνών.


«Η κρίση είναι πολύ βαθιά» τονίζει ο Αλεχάνδρο Τολέδο


Τη δυσπιστία του για τις εξελίξεις στο Περού εξέφρασε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, Αλεχάνδρο Τολέδο.


«Ολα μπορούν να συμβούν τώρα. Το Περού βιώνει μία πολύ σημαντική κρίση. Η δημοκρατική παράταξη πασχίζει τώρα να αναλάβει δράση. Την ίδια ώρα, οι στρατιωτικοί έχουν συγκεντρωθεί στα επιτελεία και δεν χωρεί αμφιβολία ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τις επόμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι μεταξύ τους σημειώνονται διαφωνίες» τόνισε.


Τέλος, υποστήριξε ότι λύση στο πρόβλημα θα δοθεί από τους ίδιους τους Περουβιανούς, με τη συνδρομή και της διεθνούς κοινότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies