Ανοίγει ο δρόμος για την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας
Απορρίφθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Γερουσία με ψήφους 65 κατά 32 υπέρ το νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλονταν κυρώσεις στην Κίνα, επειδή συνέδραμε στη διάδοση εξοπλισμών.
Απορρίφθηκε την Τετάρτη από την αμερικανική Γερουσία με ψήφους 65 κατά 32 υπέρ το νομοσχέδιο με το οποίο θα επιβάλλονταν κυρώσεις στην Κίνα, επειδή συνέδραμε στη διάδοση εξοπλισμών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόρριψη αυτή προλειαίνει το έδαφος, προκειμένου να εγκριθεί, πριν από τη λήξη της θητείας του προέδρου Κλίντον στο Λευκό Οίκο, μία νομοθεσία που θα «πριμοδοτεί» τις οικονομικές σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου, με σκοπό την αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Οπως αναφέρει το BBC, μέχρι σήμερα οι τιμές της διεξαγωγής του εμπορίου ΗΠΑ – Κίνας έπρεπε να ανανεώνονται κάθε χρόνο, μετά τις πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Κίνα με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί η τελευταία ως προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πωλήσεις των πυρηνικών όπλων.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.