Η FIFA ανέστειλε τον αποκλεισμό του Σταδίου του Χαράρε στη Ζιμπάμπουε
Mόλις κάτι παραπάνω από ένα μήνα κράτησε τελικά η τιμωρία του Εθνικού Αθλητικού Σταδίου του Χαράρε στη Ζιμπάμπουε, εκεί όπου στις 9 Ιουλίου 13 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και πολλοί τραυματίστηκαν, έπειτα από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στον αγώνα της Ζιμπάμπουε με τη Νότιο Αφρική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.
75
Mόλις κάτι παραπάνω από ένα μήνα κράτησε τελικά η τιμωρία του Εθνικού Αθλητικού Σταδίου του Χαράρε στη Ζιμπάμπουε, εκεί όπου στις 9 Ιουλίου 13 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και πολλοί τραυματίστηκαν, έπειτα από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στον αγώνα της Ζιμπάμπουε με τη Νότιο Αφρική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.
Η FIFA αποφάσισε την Τρίτη να θέσει τέρμα στην ποινή αποκλεισμού του σταδίου, και έτσι το Χαράρε μπορεί πλέον να φιλοξενεί διεθνείς συναντήσεις.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αφού μελέτησε το φάκελο των στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές της αφρικανικής χώρας και συγκέντρωσε τα πορίσματα από δική της έρευνα, απεφάνθη ότι δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει κλειστό το στάδιο για διεθνείς αγώνες.
Εξηγήσεις δεν δόθηκαν για την απόφαση άρσης της τιμωρίας, ωστόσο, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η FIFA, η πειθαρχική της επιτροπή θα προχωρήσει σε λεπτομερέστερο έλεγχο και θα έχει το δικαίωμα, αφού ολοκληρώσει τις έρευνες να αλλάξει την απόφαση και να εισηγηθεί εκ νέου τιμωρία αποκλεισμού του Σταδίου του Χαράρε.
Associated Press
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Τα λόγια του Γκεόργκι Χάτζι για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να μιλήσω, έχασα τον… πατέρα μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442