Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Οι κόρες των Μοχάμεντ Αλι-Τζο Φρέζιερ αναβιώνουν το θρυλικό αγώνα του 1970

Οι κόρες των Μοχάμεντ Αλι-Τζο Φρέζιερ αναβιώνουν το θρυλικό αγώνα του 1970

Οι γόνοι δύο εκ των κορυφαίων πυγμάχων αποφάσισαν να αναβιώσουν έναν από τους θρυλικούς αγώνες μποξ που κατέγραψε η ιστορία. Ηταν πριν από 30 χρόνια όταν ο Μοχάμεντ Αλι αντιμετώπιζε τον Τζο Φρέζιερ σε μια από τις τιτανομαχίες των πρωτοπυγμάχων που κρατούσαν με κομμένη την ανάσα τους φίλους του αθλήματος. Οι... κόρες των δύο πυγμάχων ξεκίνησαν τα πρώτα δειλά βήματα στο άθλημα που έκανε διάσημους τους πατεράδες τους και αποφάσισαν να αναβιώσουν εκείνο τον αγώνα.

63

Οι γόνοι δύο εκ των κορυφαίων πυγμάχων αποφάσισαν να αναβιώσουν έναν από τους θρυλικούς αγώνες μποξ που κατέγραψε η ιστορία. Ηταν πριν από 30 χρόνια όταν ο Μοχάμεντ Αλι αντιμετώπιζε τον Τζο Φρέζιερ σε μια από τις τιτανομαχίες των πρωτοπυγμάχων που κρατούσαν με κομμένη την ανάσα τους φίλους του αθλήματος. Οι… κόρες των δύο πυγμάχων ξεκίνησαν τα πρώτα δειλά βήματα στο άθλημα που έκανε διάσημους τους πατεράδες τους και αποφάσισαν να αναβιώσουν εκείνο τον αγώνα.

Η Λέιλα Αλι και η Ζακλίν Φρέζιερ-Λάιντ θα αναμετρηθούν στις 10 Μαρτίου 2001 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Το χρηματικό έπαθλο, 2,5 εκατομμύρια δολάρια (934 εκατομμύρια δραχμές), για καθεμία θα είναι ίδιο με εκείνο των γονέων τους στην περίφημη Thrilla in Manila όπως είχε επονομαστεί ο αγώνας του Μοχάμεντ Αλι με τον Τζο Φρέζιερ.


Επειδή όμως το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, αμφότερες δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την ήττα σε αγώνες πυγμαχίες, έστω και αν βρίσκονται ακόμη στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Η 22χρονη Λέιλα Αλι έχει ρεκόρ 7-0 έπειτα από δέκα μήνες θητείας στα ρινγκ, ενώ η Ζακλίν Φρέζιερ-Λάιντ μετρά ρεκόρ 4-0.


Ο Τζο Φρέζιερ είχε νικήσει τον Μοχάμεντ Αλι έπειτα από 15 γύρους στις 12 Μαρτίου 1970, αλλά ο Αλι πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας το 1974 το μεγάλο του αντίπαλο στη Μανίλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
Απόρρητο