Σαν επίσημη διοργάνωση τα τουρνουά προετοιμασίας της εθνικής μπάσκετ κατά τον Κ.Πετρόπουλο
Την αντιμετώπιση της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ με την απαιτούμενη σοβαρότητα επισήμανε ο Κώστας Πετρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε ότι η εθνική θα αντιμετωπίσει τα τουρνουά σαν επίσημη διοργάνωση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωμπάσκετ του 2001. Εξήγησε μάλιστα ότι ο Ιάκωβος Τσακαλίδης θα απουσιάσει οριστικά από την προετοιμασία.
63
Την αντιμετώπιση της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ με την απαιτούμενη σοβαρότητα επισήμανε ο Κώστας Πετρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε ότι η εθνική θα αντιμετωπίσει τα τουρνουά σαν επίσημη διοργάνωση, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Ευρωμπάσκετ του 2001. Εξήγησε μάλιστα ότι ο Ιάκωβος Τσακαλίδης θα απουσιάσει οριστικά από την προετοιμασία.
Μέσω του εκπροσώπου του Τσακαλίδη ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει την προετοιμασία για τους γνωστούς, προσωπικούς του λόγους. Μας γνώρισε όμως ότι θα είναι στη διάθεση της ομάδας για τους επίσημους αγώνες.
Ο Πετρόπουλος βέβαια δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την απουσία του Τσακαλίδη αν και δεν θέλησε να δώσει έκταση στην υπόθεση.
Επανέλαβε ότι οι Ρεντζιάς – Φώτσης θα μείνουν εκτός ομάδας λόγω τραυματισμού και τιμωρίας, αντίστοιχα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη μεταβούν στη Βραζιλία για το τουρνουά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Νίκος Οικονόμου, για οικογενειακούς λόγους.
Τα παιδιά αγαπάνε την εθνική
Αν δεν εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στους υπόλοιπους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πετρόπουλος, μιλώντας για τις προσδοκίες του σε αυτό το στάδιο των υποχρεώσεων της Ελλάδας.
Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα τουρνουά που θα λάβουμε μέρος και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σαν να πρόκειται για επίσημη διοργάνωση. Τα παιδιά έχουν διάθεση για δουλειά αν και όπως μου είπαν, οι περισσότεροι είχαν ξεκινήσει με ιδιωτική πρωτοβουλία ατομικές προπονήσεις. Αγαπάνε την εθνική ομάδα, ξέρουν τις υποχρεώσεις τους και πώς από αυτή την προετοιμασία θα ετοιμαστούν για τις μελλοντικές μας υποχρεώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Το πανό-σπόντα των οπαδών της Ζαλγκίρις και η… ιδιαίτερη απάντηση της Ντουμπάι (pics)
- Οι διαιτητές της 37ης αγωνιστικής – Ο Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Βαλένθια
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Τα λόγια του Γκεόργκι Χάτζι για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να μιλήσω, έχασα τον… πατέρα μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442