Η Βραζιλία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης – Η Ελλάδα 31η στη βαθμολογία της FIFA
Μπορεί η Γαλλία να κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά την κατάκτηση και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Βραζιλία, όμως, παραμένει κορυφαία ομάδα του κόσμου. Σύμφωνα με τη λίστα της FIFA οι Νοτιαμερικανοί είναι στην κορυφή και, όπως δείχνουν τα πράγματα, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τους μετακινήσει από εκεί.
Μπορεί η Γαλλία να κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά την κατάκτηση και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Βραζιλία, όμως, παραμένει κορυφαία ομάδα του κόσμου. Σύμφωνα με τη λίστα της FIFA οι Νοτιαμερικανοί είναι στην κορυφή και, όπως δείχνουν τα πράγματα, δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τους μετακινήσει από εκεί.
Oσο για τη χώρα μας, βρίσκεται μόλις στην 31η θέση μαζί με την Αίγυπτο, κάτω από ομάδες χωρών που τις θεωρούμε… αμελητέες ποσότητες.
Η Βραζιλία έχει συγκεντρώσει 819 βαθμούς μέχρι και τον Ιούλιο και, αν και η Γαλλία την πλησίασε στους 11 βαθμούς, δεν κατάφερε να την περάσει. Οι τρικολόρ έχουν 808 βαθμούς και, με το δεδομένο ότι δεν θα χρειαστεί να δώσουν προκριματικούς αγώνες για να περάσουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, αφού προκρίνονται αυτόματα ως κάτοχοι του τροπαίου, δύσκολα θα μπορέσουν να αναρριχηθούν στην κορυφή.
Αλμα στην τριάδα έκανε η Αργεντινή για πρώτη φορά από το 1993, όταν καθιερώθηκε η βαθμολογία της FIFA. Εφτασε τους 749 βαθμούς και πέρασε την Τσεχία, η οποία έχει 745 βαθμούς.
Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ισπανία (743β.), η οποία ήταν τέταρτη στη βαθμολογία του Ιουνίου, στην έκτη θέση παρέμεινε η Ιταλία (729β.), στην έβδομη η Πορτογαλία (716β.), στην όγδοη η Ολλανδία (710β.), η Νορβηγία ανέβηκε στην ένατη θέση από τη δέκατη όπου βρισκόταν (705β.), η Γιουγκοσλαβία ανέβηκε και αυτή μία θέση και είναι δέκατη (704β.), ενώ η Γερμανία υποχώρησε στην 11η θέση από την ένατη όπου ήταν (700β.).
Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στο… βάθος, αφού οι 581 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει την κατατάσσουν στην 31η θέση, μαζί με την Αίγυπτο. Δυναμική είσοδο στις κορυφαίες 30 ομάδες έκανε το Τρίνινταντ και Τομπάκο, που έφτασε τους 586 βαθμούς και είναι στην 29η θέση -από την 36η όπου βρισκόταν- μαζί με την Τουρκία.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Με δυο γκολ του Αλεξιτς ο Παναιτωλικός πέρασε από την έδρα της ΑΕΛ και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Μαύρα χάλια οι Θεσσαλοί, ο κόσμος αποδοκίμασε και έφευγε από τα γήπεδο.
Ο Καμπανιακός έγινε η τρίτη ομάδα -μετά τους Μακεδονικό και ΠΑΣ Γιάννινα- που υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Γ΄ Εθνική, από τον Α΄ όμιλο της Super League 2, παρά τη νίκη του με 2-0 επί της Καβάλας.