Compaq, Intel και Microsoft επενδύουν τεράστια ποσά στη μετάδοση βίντεο και ήχου στο Διαδίκτυο
Η Digital Island ανακοίνωσε την Τρίτη 20 Ιουνίου τη συνεργασία της με τις Compaq, Intel και Microsoft για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου μετάδοσης οπτικοακουστικού υλικού στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Οι τρεις εταιρείες θα επενδύσουν 45 εκατομμύρια δολάρια (16 δισ. δρχ.) στην Digital Island, προκειμένου το δίκτυό της να μπορεί να υποστηρίξει την ταυτόχρονη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο 7,5 εκατομμυρίων αρχείων βίντεο και ήχου, όπως μετέδωσε το Cnet.
Η Digital Island ανακοίνωσε την Τρίτη 20 Ιουνίου τη συνεργασία της με τις Compaq, Intel και Microsoft για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου μετάδοσης οπτικοακουστικού υλικού στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Οι τρεις εταιρείες θα επενδύσουν 45 εκατομμύρια δολάρια (16 δισ. δρχ.) στην Digital Island, προκειμένου το δίκτυό της να μπορεί να υποστηρίξει την ταυτόχρονη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο 7,5 εκατομμυρίων αρχείων βίντεο και ήχου, όπως μετέδωσε το Cnet.
Η συνεισφορά της Compaq θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού σκοπεύει να διαθέσει στην εταιρεία εξοπλισμό αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων (18,3 δισ. δρχ.). Εντός των επόμενων δύο ετών, στο δίκτυο της Digital Island θα προστεθούν 8.000 διακομιστές της Compaq.
Η Digital Island χρησιμοποιεί διακομιστές από τη Sun Microsystems, που υποστηρίζουν μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού σε φορμά των Real Networks και Apple. Το νέο δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα υποστηρίζει μόνο μετάδοση σε φορμά Microsoft Windows Player.
Οι εταιρείες που υποστηρίζουν τη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού, όπως οι Digital Island, Akamai και iBeam φιλοξενούν δεδομένα σε διακομιστές εγκατεστημένους σε διάφορες περιοχές, ώστε η πρόσβαση του χρήστη να γίνεται μέσω του διακομιστή που βρίσκεται στο πλησιέστερο σημείο, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα ροής του οπτικοακουστικού υλικού.
Η αξία της αγοράς για τη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού στο Internet σε πραγματικό χρόνο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από 78 εκατομμύρια δολάρια το 2000, σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2004, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.
Η Intel έχει ανακοινώσει από το Μάιο ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με τη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο μέσω της νέας εταιρείας Intel Internet Media Services. Στόχος της είναι να προσθέσει στο πελατολόγιό της εταιρείες που επιθυμούν να προβάλλουν ταινίες, να καλύπτουν συνέδρια ή να διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω Διαδικτύου.
Τα αυξημένα έσοδα αποτελούν πόλο έλξης για πολλές εταιρείες και λόγο δημιουργίας νέων συμμαχιών. Η έλλειψη, όμως, ενός κοινού φορμά περιπλέκει τα πράγματα, ιδιαίτερα όταν οι εταιρείες που τα έχουν αναπτύξει συνάπτουν συμφωνίες με δικτυακούς τόπους, για αποκλειστική χρήση του δικού τους φορμά.
Η Real Networks πρόσφατα συνεργάστηκε με το δίκτυο της Akamai, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας