Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αύξηση των PC στη Δ.Ευρώπη κατά 47% μέχρι το 2004

Αύξηση των PC στη Δ.Ευρώπη κατά 47% μέχρι το 2004

Το φορτίο των υπολογιστών με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη θα αυξηθεί μέχρι το 2004 κατά 47%, σύμφωνα με έρευνα της Dataquest. Το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν οι υποψήφιοι χρήστες θα αυξηθεί μεν, αλλά λιγότερο από τον ετήσιο ρυθμό διεύρυνσης της αγοράς.

40

Το φορτίο των υπολογιστών με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη θα αυξηθεί μέχρι το 2004 κατά 47%, σύμφωνα με έρευνα της Dataquest. Το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν οι υποψήφιοι χρήστες θα αυξηθεί μεν, αλλά λιγότερο από τον ετήσιο ρυθμό διεύρυνσης της αγοράς.

Η Dataquest εκτιμά ότι έως και το 2004 η δυτικοευρωπαϊκή αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με αυξητικούς ρυθμούς και θα φτάσουν στην περιοχή αυτή περισσότερες από 45 εκατομμύρια μονάδες υπολογιστών. Κάθε χρόνο, έως το 2004, το μέγεθος του φορτίου θα αυξάνεται κατά 10,5%.


Η έρευνα της Dataquest, ωστόσο, δεν είναι τόσο ευοίωνη για την πορεία των εσόδων των κατασκευαστών. Η μέση τιμή αγοράς PC θα συνεχίσει να μειώνεται, με αποτέλεσμα τα χρήματα που θα ξοδεύει για τον υπολογιστή του ο χρήστης να είναι, κατά το τέλος της πενταετίας, μόλις κατά 7,7% περισσότερα από σήμερα.


Η αγορά μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα τους πρώτους μήνες του 2000, αλλά, όπως προβλέπει η Dataquest, θα ανακάμψει έως το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας αύξηση του φορτίου PC κατά 12%. Στο τέλος του 2000, η αύξηση των εσόδων από την πώλησή τους θα πλησιάσει το ποσοστό αυτό, δηλαδή το 12%.


Η Γερμανία αναμένεται να αποδειχτεί η πιο πεινασμένη για υπολογιστές. Στο τέλος του τρέχοντος έτους, το 24,4% του συνόλου των PC προς τη Δ.Ευρώπη θα έχει προορισμό τη Γερμανία. Τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα αναμένεται να πάρουν η Αγγλία και η Γαλλία.


Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αγοράς PC θα παίξει, σύμφωνα με την Dataquest, και η συχνότητα με την οποία οι χρήστες θα αναβαθμίζουν τα συστήματά τους. Εκτιμά ακόμη ότι ένα μεγάλο ποσοστό των υπολογιστών παλαιότερης τεχνολογίας θα αντικατασταθεί με νέους πριν από το τέλος του 2000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο