Ισοπαλία τίτλου για τον Ολυμπιακό 2-2 με τον Παναθηναϊκό
Ενα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών έληξε ισόπαλο με 2-2, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τους τρεις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Παναθηναϊκό, στη βαθμολογία της Α εθνικής μετά την 25η αγωνιστική και να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.
26
Ενα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι των τελευταίων ετών έληξε ισόπαλο με 2-2, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τους τρεις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Παναθηναϊκό, στη βαθμολογία της Α εθνικής μετά την 25η αγωνιστική και να έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.
Μπροστά σε 60.000 θεατές, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν τον αντίπαλό τους. Ο Χούτος μέσα σε 2 λεπτά (στο 2ο και το 3ο), έκανε άνω κάτω την άμυνα των πρασίνων, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Λίγα λεπτά όμως αργότερα, στο 9 λεπτό, ο Ανατολάκης με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ξύπνησε, ανέβασε το ρυθμό του και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 22 σε 1-1 με τον Γκαλέτο, που ήταν και η έκπληξη του Γιάννη Κυράστα στη σύνθεση του Παναθηναϊκού. Ενα λεπτό αργότερα ο Φύσσας, έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του καθώς σουτ από πλάγια θέση βρήκε το δοκάρι. Ετσι, το ημίχρονο έληξε ισόπαλο για τις δύο ομάδες με 1-1.
Οι πράσινοι παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο στάθηκαν όρθιοι και στα πρώτα λεπτά του β ημιχρόνου όντας οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η πίεση του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 80 όταν ο Λυμπερόπουλος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, γράφοντας το 1-2 υπέρ των φιλοξενουμένων. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, που επέστρεψε στην ενδεκάδα του τριφυλλιού μετά από ένα περίπου μήνα, καθώς ήταν τραυματίας, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο υποδειγματική σέντρα του Μπασινά.
Και ενώ τα πανηγύρια δεν είχαν κοπάσει στο στρατόπεδο των πρασίνων, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλεξανδρής ισοφάρισε για τους ερυθρόλευκους σε 2-2, σε μία φάση καρμπόν, δίνοντας βαθιά ανάσα ανακούφισης στους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από κάποιες χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού με κύριο πρωταγωνιστή τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος πέτυχε το δοκάρι στο 68. Ο Πολωνός είχε μπει ως αλλαγή στο 40΄ ύστερα από τον τραυματισμό του Κόλα, ο οποίος υπέστη κάκωση.
Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η ενέργεια του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο οποίος όταν αντικαταστάθηκε από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μπιγκόν, αντέδρασε άσχημα και κλώτσησε ό,τι υπήρχε μπροστά του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ δεν σταμάτησε να βρίζει στη… γλώσσα του, θυμίζοντας ημέρες Μπάγεβιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα δεδομένα για το Super Cup της Euroleague: Ο Ολυμπιακός, οι δύο σίγουρες και η… εκκρεμότητα
- «Ποιες είναι οι δύο επιλογές για να αντικαταστήσουν τον Πίτερς»
- Ανησυχία για τον Ναδάλ: Η φωτογραφία του θρυλικού τενίστα που έγινε viral στα social media (pics)
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
- «Μια βαρετή ομάδα»: «Κράξιμο» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Άρσεναλ μετά τον τελικό
- Ο Ίμπον Ναβάρο «κλείνει» στον Ερυθρό Αστέρα κι έτσι «ανοίγει ο δρόμος» για Σπανούλη στον Άρη
- Με τρομερό Μοντέρο, η Βαλένθια διέλυσε τη Μπαρτσελόνα και την άφησε με μειονέκτημα έδρας στα playoffs
- Η μεγαλειώδης φιέστα της Παρί Σεν Ζερμέν: Το Παρίσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης (vid+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442