Περισσότερες περικοπές απαιτεί η Renault από τη Nissan Diesel για να τη χρηματοδοτήσει
Η ιαπωνική βιομηχανία φορτηγών αυτοκινήτων Nissan Diesel, που η τύχη της βρίσκεται ήδη στα χέρια των πιστωτών της, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στους στόχους του προγράμματος περικοπών με τον κύριο δυνάμει χρηματοδότη της, τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault.
Η ιαπωνική βιομηχανία φορτηγών αυτοκινήτων Nissan Diesel, που η τύχη της βρίσκεται ήδη στα χέρια των πιστωτών της, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει ακόμη συμφωνήσει στους στόχους του προγράμματος περικοπών με τον κύριο δυνάμει χρηματοδότη της, τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault.
Μας ζητούν να κάνουμε περισσότερα, αλλά με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τετσούο Νακάο, γενικός διευθυντής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας.
Στελέχη της Nissan Diesel είπαν ότι σχεδιάζουν να περικόψουν τα σωρευμένα χρέη της επιχείρησης από 500 δισ. γεν (1,45 τρισ. δρχ.), τον Απρίλιο, σε 450 δισ. γεν (1,3 τρισ. δρχ.) έως το τέλος του Μαρτίου 2000. Ο επόμενος στόχος είναι η περαιτέρω μείωση του χρέους σε 400 δισ. γεν (1,15 τρισ. δρχ.) ένα χρόνο αργότερα. Η Renault, ωστόσο, έχει εκφράσει την επιθυμία το χρέος να μειωθεί πολύ περισσότερο, αν και ο Νακάο αρνήθηκε να αποκαλύψει το ακριβές ποσό ή το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Η Renault εξαγόρασε πριν από λίγους μήνες ποσοστό 22,5% της ιαπωνικής εταιρείας και, ταυτόχρονα, απέκτησε ποσοστό αποφασιστικής μειοψηφίας στη Nissan Motor Co, η οποία κατέχει επίσης το 22,5% της Nissan Diesel.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μελετήσει τις δυνατότητες κοινής παραγωγής της Nissan Diesel και της δικής της βιομηχανίας φορτηγών, RVI, αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η καθαρή θέση της Nissan Diesel είναι παθητική και ότι δεν πρόκειται να επενδύσει άλλα κεφάλαια σ΄ αυτή αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας