Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάσημα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή

Διάσημα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή

Αγαπημένοι ηθοποιοί που μαζί τους «μεγαλώσαμε», υπήρξαν αγαπημένα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Έλλη Λαμπέτη – Δημήτρης Χορν Η Έλλη Λαμπέτη ήταν κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Το […]

Αγαπημένοι ηθοποιοί που μαζί τους «μεγαλώσαμε», υπήρξαν αγαπημένα ζευγάρια στη ζωή και στη σκηνή και έγραψαν μία από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Έλλη Λαμπέτη – Δημήτρης Χορν

Η Έλλη Λαμπέτη ήταν κορυφαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου. Παρότι η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν υπήρξαν αγαπημένο ζευγάρι στη ζωή και στο σανίδι, η σχέση τους έφτασε στο τέλος της το 1959.
O Δημήτρης Χορν κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πρωταγωνίστησε σε 10 ταινίες, δίνοντας όμως ανεπανάληπτες ερμηνείες, όπως στην «Κάλπικη λίρα» (1954), στο «Μια ζωή την έχουμε» (1955) και «Το κορίτσι με τα μαύρα» (1956). Έντονη ήταν και η ραδιοφωνική παρουσία του.


Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χαρακτηρίστηκε ως «Εθνική Σταρ» – η δημοφιλέστερη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στη Δραματική Σχολή.
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από το 1964 και για δέκα ολόκληρα χρόνια πρωταγωνίστησε στο θέατρο ως συν-θιασάρχης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και σε δεκάδες ταινίες ως ζευγάρι, στην οθόνη αλλά και στη ζωή.

Τζένη Καρέζη – Κώστας Καζάκος

Η Τζένη Καρέζη αγαπημένη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Παντρεύτηκε με τον Κώστα Καζάκο το 1967.
Κώστας Καζάκος
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας στις 29 Μαΐου 1935. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 30 θεατρικά έργα. Σκηνοθέτησε 12 θεατρικά έργα.


Κώστας ΡηγόπουλοςΚάκια Αναλυτή

Ο Κώστας Ρηγόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και παράλληλα θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου του 1930
Η Κάκια Αναλυτή παντρεύτηκε τον Κώστα Ρηγόπουλο τo 1956. Τεράστια επιτυχία του θιάσου ήταν το έργο Αγάπη μου Αούα.


Στέφανος Ληναίος – Έλλη Φωτίου

Ο Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας) γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 6 Αυγούστου του 1928. Έχει εμφανιστεί σε 100 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και στην τηλεόραση.
Η Έλλη Φωτίου γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου 1939. Έχει αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962. Έχει εμφανισθεί σε πλήθος θεατρικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών έργων. Το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο «Επιστροφή».



Ξένια Καλογεροπούλου – Γιάννης Φέρτης

Η Ξένια Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1936. Εκτός από ηθοποιός είναι και θεατρική συγγραφέας. Πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από 50 θεατρικά έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1938 στην Αθήνα και κατάγεται από το χωριό Δάφνη του Νομού Φθιώτιδας. Ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958.


Νίκος και Έλσα Ρίζου

Ο Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στην Πέτα Άρτας στις 30 Σεπτεμβρίου 1924 και πέθανε στις 20 Απριλίου 1999. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στην επιθεώρηση «Ανθρωποι, άνθρωποι» το 1948, στο θέατρο «Μετροπόλιταν». Παντρεύτηκε την ηθοποιό Έλσα Ρίζου (Λαμπροπούλου).


Χρήστος και Νίτσα Τσαγανέα

Ο Χρήστος Τσαγανέας γεννήθηκε στη Βραΐλα της Ρουμανίας στις 2 Ιουλίου 1906 και πέθανε στις 2 Ιουλίου 1976. Εμφανίστηκε σε πλήθος ταινιών, ενώ γνωστότερος ρόλος του είναι αυτός του διευθυντή Κολεγίου στην ταινία «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», με τη χαρακτηριστική ατάκα «βεβαίως-βεβαίως».
Υπήρξε δεύτερος σύζυγος της Νίτσας Τσαγανέα και πεθερός του Γ. Οικονομίδη.


Αλέκος Αλεξανδράκης – Αλίκη Γεωργούλη

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1928 και πέθανε στις 8 Νοεμβρίου 2005. καθιερώθηκε σε ρόλους ζεν πρεμιέ και διακρίθηκε εξίσου στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. Ανάμεσα στις συζύγους του ήταν και η Αλίκη Γεωργούλη. Με την ταινία Συνοικία το όνειρο (1961) κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βούλα Ζουμπουλάκη – Δημήτρης Μυράτ

Φωτογραφίες από το Αρχείο του Δ.Ο.Λ.
Ειρήνη Σπυροπούλου

Πληροφορίες: wikipedia

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024