Επιδόματα: Ενίσχυση 300 ευρώ σε χήρες 60 ετών και άνω
Το επίδομα αυτό αφορά χήρες οι οποίες δεν έχουν άλλα εισοδήματα πέραν της σύνταξης - Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 800 εκατ. ευρώ
Τη χορήγηση της ενίσχυσης των 300 ευρώ στις χήρες από την ηλικία των 60 ετών και όχι από τα 65 έτη που ισχύει για τους υπόλοιπους συνταξιούχους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τα μέτρα για το επίδομα των 150 ευρώ για τα παιδιά
Η νέα διάταξη η οποία αφορά χήρες οι οποίες δεν έχουν άλλα εισοδήματα πέραν της σύνταξης, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του παράνομου τζόγου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. «Αποκαθιστούμε μια αδικία που αφορά τις χήρες», είπε ο υπουργός και πρόεδρος του Eurogroup (συνέδριο «Ημερησίας») τονίζοντας ότι «πρόκειται κυρίως για γυναίκες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και η Πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα τους με ευαισθησία και δικαιοσύνη».
Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα περισσότερα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και θα περιληφθεί και συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 800 εκατ. ευρώ.
Οπως είπε, σε αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται τα μέτρα για το επίδομα των 150 ευρώ για τα παιδιά, η αύξηση του επιδόματος για συνταξιούχους στα 300 ευρώ και του αριθμού των δικαιούχων, το μέτρο για την επιστροφή δύο ενοικίων σε δημόσιους λειτουργούς που υπηρετούν μακριά από την κατοικία τους, η απαγόρευση άδειας για βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η οποία θα ισχύσει αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου και η ένταξη νέων αγροτών στο τιμολόγιο ΓΑΙΑ.
Τα μέτρα για το ιδιωτικό χρέος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με μέτρα όπως η άρση κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για όσους οφειλέτες αποπληρώνουν το 25% της οφειλής, τη διεύρυνση της δυνατότητας ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και για οφειλές από 5.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα των 72 δόσεων για οφειλές έως τον Δεκέμβριο του 2023.
Ανέφερε, επίσης, ότι διαχωρίζεται η κύρια κατοικία των οφειλετών από την υπόλοιπη περιουσία τους. Τα μέτρα αυτά, είπε, είναι μέτρα κοινωνικής επανένταξης που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να σταθούν στα πόδια τους.
Για το 2026, σημείωσε, η κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2% από 2,4% και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί βραχυπρόθεσμα ενώ για το 2027 αναθεωρήθηκε ανοδικά η πρόβλεψη για την ανάπτυξη και καθοδικά για τον πληθωρισμό.
Το δημόσιο χρέος μειώνεται, πρόσθεσε, με στόχο να υποχωρήσει κάτω από το 120% του ΑΕΠ πριν από το τέλος της 10ετίας και μόνο από την πρόωρη αποπληρωμή του εξοικονομούνται 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
- Τα δεδομένα για την επόμενη ομάδα του Ντιαλό
- «Μάρτυρας» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για την ΝΔ, την ΕΥΠ και την πατρίδα, «μαρτυρά» την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Από τους ναζί μέχρι τα κολαστήρια της ICE: Πότε τα κέντρα κράτησης γίνονται «στρατόπεδα συγκέντρωσης»
- Θέλει τρόπο, όχι κόπο: Απλοί κανόνες που απογειώνουν την άσκηση
- Χανταϊός: Έπιασε στεριά το κρουαζιερόπλοιο Hondius – Σε «σφραγισμένα» οχήματα η μεταφορά των επιβατών
- Super League: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Καραϊσκάκη – Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής, αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας
- Οι «Εκκλησιάζουσες» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περιοδεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)



























































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442