Παναιτωλικός και Λεβαδειακός δεν έπεσαν θύματα εκπλήξεων, με αποτέλεσμα να γίνουν οι πρώτες ομάδες που εξασφαλίζουν την παρουσία τους στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις διεξάγονται σε δύο δόσεις, με το πρώτο… πιάτο να σερβίρεται σήμερα. Ξεχωρίζει το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Καλαμάτας με την ΑΕΛ το οποίο έχει και τηλεοπτική μετάδοση.
Εκτός έδρας δοκιμασίες και για τρεις ομάδες της Stoiximan Super League. Η νεοφώτιστη Κηφισιά δοκιμάζεται στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση, με το παιχνίδι να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο Πανσερραϊκός από την πλευρά του φιλοξενείται από την Καβάλα στη μάχη της Βορείου Ελλάδας, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα των 12 ποδοσφαιριστών, θα υποδεχτεί τον Βόλο που είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση.
Τέλος, στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» το Αιγάλεω θα κοντραριστεί με τον Παναργειακό σε μάχη που θα επαναληφθεί και τη νέα σεζόν στη Super League 2.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:
Δευτέρα (18/08 – 17:00) Μακεδονικός-Λεβαδειακός 1-2 Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός 1-2
Ο Τούπτα έφυγε εξαιρετικά στην πλάτη της πράσινης άμυνας, για να βγει τετ α τετ με τον Λαφόν και με υποδειγματικό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού για το 1-0.
Σοκ προκαλεί η απόφαση του Αλέξανδρου Γκιννή να σταματήσει τον αθλητισμό και να δώσει τον τελευταίο του αγώνα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός συναγωνισμού.
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στις ευκαιρίες καθώς δεν βγήκε νικητής στο μεταξύ τους ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι με τον Γιακουμάκη, ενώ η ΑΕΚ είχε δυο δοκάρια.