Στον τελικό των 200μ. ύπτιο ο Σίσκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (vid)
Την πρόκριση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κέρδισε ως έκτος ο Απόστολος Σίσκος. Την Παρασκευή (1/8, 14:59) ο αγώνας του για μετάλλιο.
Τη συμμετοχή του στον δεύτερο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μόλις στα 20 του χρόνια, εξασφάλισε ο Απόστολος Σίσκος στη Σιγκαπούρη.
Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200μ. ύπτιο με 1:55.06 και με την έκτη επίδοση στο σύνολο πέρασε στον τελικό, που θα γίνει αύριο το μεσημέρι (1/8, 14:59). Ο πρωταθλητής της Αθλητικής Ακαδημίας Αστέρια έχει κάνει φέτος πανελλήνιο ρεκόρ με 1:54.66 και, αν επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση, μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις μετάλλιο.
Ο αγώνας που έκανε ο Σίσκος στον ημιτελικό
Αυτός που «έκλεψε την παράσταση» στους ημιτελικούς ήταν ο τρομερά φορμαρισμένος Πίτερ Κέτζε. Ο Νοτιοαφρικανός, ήδη «χρυσός» στη Σιγκαπούρη στα 100μ. ύπτιο, είχε περάσει τελευταίος (16ος) από τους προκριματικούς, αλλά το απόγευμα σημείωσε ρεκόρ Αφρικής και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, καθώς κέρδισε την πρώτη σειρά με 1:54.22, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο.
Οι πρώτοι τέσσερις της δεύτερης σειράς ήταν ταχύτεροι από τον Σίσκο, με τον Γάλλο Γιοάν Εντόι-Μπρουάρ να κάνει 1:54.47, τον Ούγγρο -Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος- Χούμπερτ Κος 1:54.64, τον Ελβετό Ρόμαν Μιτιούκοφ 1:54.83 και τον Καναδό Μπλέικ Τάιρνι 1:55.03. Την οκτάδα του τελικού συμπληρώνουν ο Τσέχος Γιαν Τσέικα με 1:55.46 και ο Βρετανός Λιουκ Γκρίνμπανκ με 1:55.64.
LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια για τη 16η αγωνιστική της La Liga. Τηλεοπτικά από το Novasports 1.
Ο Σάσα Ομπράντοβιτς μίλησε για την ήττα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν (79-75) και εξαπέλυσε… τα βέλη του στους διαιτητές, καθώς ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Την ώρα που οι φήμες για το μέλλον του δίνουν και παίρνουν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγόρασε ένα πανάκριβο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, ωστόσο ο λόγος είναι πολύ πιο απλός απ' ότι πίστεψαν άπαντες...