Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου μετά τα αίσχη σε αγώνα πόλο ανηλίκων
Ο Στάθης Ρεστέμης όχι μόνο είχε επικροτήσει όσα εμετικά ακούστηκαν σε βάρος 13χρονων, αλλά ευχήθηκε να... «πάνε στον πάτο»
Την παραίτησή του η οποία έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή, υπέβαλε με καθυστέρηση αρκετών ημερών από τις αναρτήσεις του που προκάλεσαν πανελλήνιες αντιδράσεις και εξέθεσαν τη Χίο, ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου, Ευστάθιος Ρεστέμης.
Επί της ουσίας, όπως αναφέρει το politischios.gr, είχε προηγηθεί σύσκεψη των εκλεγμένων της δημοτικής αρχής Μαλαφή, με αρκετούς από αυτούς να θέτουν τον Δήμαρχο προ των ευθυνών του, ενώ δύο από τους αντιδημάρχους ετοιμάζονταν να καταθέσουν την παραίτησή τους αύριο Δευτέρα, σε περίπτωση που ο δήμαρχος ακολουθούσε την παροχή κάλυψης στον γενικό του γραμματέα.
Υπενθυμίζεται, ότι σε αγώνα πόλο ανηλίκων της ομάδας του Παναθηναϊκού και της Χίου, οι θεατές έκαναν άσεμνες χειρονομίες στους μικρούς πολίστες του «τριφυλλιού», ενώ φώναζαν υβριστικά συνθήματα, πράξεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε έντονα με επιστολή του στον δήμαρχο Χίου η αθηναϊκή ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του κ. Ρεστέμη, επισημαίνοντας πως τέτοιες τοποθετήσεις από δημόσιους λειτουργούς δεν είναι συμβατές με τις αρχές της δεοντολογίας και του επαγγελματισμού, ιδίως όταν προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, κάνει λόγο για συμπεριφορά που «δεν τιμά τη θέση του» και που «πλήττει την εικόνα του Δήμου Χίου», ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του κ. Ρεστέμη από τη θέση του γενικού γραμματέα.
Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος «ευχήθηκε να πάνε στον πάτο της πισίνας μικρά παιδιά», γεγονός που, όπως σημειώνεται, υπονομεύει κάθε προσπάθεια καλλιέργειας υγιούς αθλητικού πνεύματος και παραβιάζει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442