Ξεχειλίζει από απογοήτευση ο προπονητής της Νιούκαστλ Εντι Χάου και αιτία είναι οι χαμένοι μεταγραφικοί στόχοι. Ο Μπράιαν Μπέουμο πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ούγκο Εκιτίκε στη Λίβερπουλ, ενώ η Τσέλσι επίσης απέκτησε τους Λίαμ Ντελάπ και Ζοάο Πέδρο. Ολοι οι προαναφερόμενοι ήταν και βασικοί μεταγραφικοί στόχοι της Νιούκαστλ και ο Χάου παρηγορείται με την απόκτηση του εξτρέμ Αντονι Ελάνγκα.
Βέβαια, ρόλο στις «μεταγραφικές ήττες» της Νιούκαστλ έπαιξαν οι οικονομικοί περιορισμοί που της έχουν επιβληθεί. Όμως, ο Χάου είναι απαρηγόρητος.
«Η επιθυμία μου ήταν να κάνουμε νωρίς τις μεταγραφές μας, όλοι ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Περάσαμε μια απογοητευτική περίοδο όσον αφορά την απώλεια στόχων από άλλους συλλόγους», επεσήμανε ο Χάου.
Και ξέσπασε: «Χάσαμε αρκετούς μεταγραφικούς στόχους. Απλώς, πρέπει να το αποδεχτείς. Για να λειτουργήσει πραγματικά μια μεταγραφή, κατά τη γνώμη μου, ο παίκτης πρέπει να θέλει απεγνωσμένα να έρθει στον σύλλογό σου. Αν αυτό δεν ισχύει, η μεταγραφή δεν πρόκειται να βγει».
Ο τεχνικός της Νιούκαστλ Εντι Χάου αναφέρθηκε στη συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου: «Αναζητούμε παίκτες που είναι αρκετά καλοί, που θέλουν απεγνωσμένα να έρθουν και που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε να φέρουμε μερικούς ακόμη παίκτες για να ενισχύσουμε το επίπεδο της ομάδας μας. Σίγουρα γνωρίζουμε ότι πρέπει να το κάνουμε και προσπαθούμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να το κάνουμε αυτό».
Η Νιούκαστλ του Εντι Χάου έχει μεταγραφική δυστοκία επειδή εμπίπτει στους περιορισμούς που επιβάλλονται από τους Κανόνες Κερδοφορίας και Βιωσιμότητας της Premier League. Για αυτό αναγκάστηκε να πουλήσει παίκτες όπως ο Λόιντ Κέλι και ο Σον Λόνγκσταφ. Παράλληλα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, επειδή αδυνατεί να προσφέρει τους υψηλούς μισθούς τους, άρα αυτό κατεβάζει και τον πήχη της ποιότητας των διεκδικούμενων παικτών.
Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Εντι Χάου, καθώς παραδέχθηκε ότι «τα οικονομικά, φυσικά, παίζουν τεράστιο ρόλο. Νομίζω ότι όποιος δεν πιστεύει ότι αυτό είναι αλήθεια, πλανάται. Δεν θα έλεγα ότι είναι ο νούμερο ένα για κάθε παίκτη. Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική».
Επίσης, ο Χάου τόνισε: «Δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι πληρωτές στο πρωτάθλημα. Επομένως, πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανονισμούς και πρέπει να είμαστε πολύ έξυπνοι με αυτό που κάνουμε. Αρα, πρέπει να ελέγχουμε τους μισθούς των παικτών που έχουμε και όλα αυτά παίζουν ρόλο στο ποιους μπορούμε να αποκτήσουμε».
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Δύο φορές προηγήθηκε η Παρί, οι Άγγλοι είχαν τις απαντήσεις, όμως στο τελευταίο 20λεπτο ένα λάθος και δύο γκολ του Κβαρατσκέλια διαμόρφωσαν το τελικό 5-2 που δίνει «μισή πρόκριση» στους Γάλλους.
Η… τρέλα διαρκείας που ακούει στο όνομα Μπόντο Γκλιμτ συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη νορβηγική ομάδα να σαρώνει 3-0 τη Σπόρτινγκ στο πρώτο ματς και να ετοιμάζεται για οκτάδα!