Απαράδεκτες εικόνες στο Ρέθυμνο: Ακροδεξιοί πετούσαν φωτοβολίδες σε διασωθέντες μετανάστες
Επεισόδια με ακροδεξιούς έξω από το γήπεδο του Τσεσμέ στο Ρέθυμνο.
Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής έξω από το γήπεδο του Τσεσμέ στο Ρέθυμνο, όπου φιλοξενούνται προσωρινά 501 διασωθέντες μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, μετά τον εντοπισμό τους νότια της Κρήτης.
Όπως καταγράφεται σε βίντεο του τοπικού μέσου daynight.gr, ομάδα ακροδεξιών εκτόξευσε φωτοβολίδες προς τον χώρο φιλοξενίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων που αντιδρούν στη χρήση της αθλητικής εγκατάστασης ως προσωρινού καταλύματος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συγκεντρωμένοι ανήκαν σε κύκλους «ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων».
Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί άλλη κινητοποίηση κατοίκων, με αποκλεισμό του δρόμου προς τον Πλατανιά.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις, καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να υπάρξει άμεση παρέμβαση αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με το goodnet.gr, οι 501 μετανάστες εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στοιβαγμένοι στο αμπάρι πλοίου που έπλεε ανάμεσα στους Καλούς Λιμένες και την Αγία Γαλήνη. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γυναίκες και επτά ανήλικοι.
Κατά τις αρχές, η πλειονότητα των διασωθέντων προέρχεται από την Αίγυπτο (372 άτομα), ενώ καταγράφονται επίσης 77 άτομα από το Σουδάν, 42 από το Μπανγκλαντές, πέντε από την Ερυθραία και πέντε από το Πακιστάν.
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στο Μαξίμου η αντιπροσωπεία των «προθύμων» για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442