Ο Αταμάν γράφει τη δική του ιστορία με τον Παναθηναϊκό: Ξεπέρασε το ρεκόρ του Μάλκοβιτς
Ο Εργκίν Αταμάν συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με τον Παναθηναϊκό, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.
Ο Εργκίν Αταμάν συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στον τρίτο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό, κατέγραψε μια σημαντική επίδοση, φτάνοντας τους 64 αγώνες στον πάγκο των «πρασίνων», στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Με αυτόν τον αριθμό, ο Τούρκος ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα των προπονητών με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος προπόνησε σε 63 παιχνίδια το «τριφύλλι».
Πλέον, ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται και στη δεύτερη θέση σε ποσοστό νικών (92,18%), με τον Τσάβι Πασκουάλ να κατέχει την πρώτη, έχοντας καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 76 ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, πανηγυρίζοντας 71 νίκες.
Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
Οι τελικοί της Stoiximan GBL συνεχίζονται απόψε (8/6, 21:00, ΕΡΤ3) με το Game 4 που θα γίνει στο ΣΕΦ. Μέσα από τον 3ο τελικό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (6/6) πάντως, ο Εργκίν Αταμάν έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα.
Ο Τούρκος προπονητής κοουτσάρισε τον Παναθηναϊκό για 64η φορά στο Πρωτάθλημα και έτσι μπήκε στην πεντάδα των τεχνικών με τα περισσότερα παιχνίδια στον «πράσινο» πάγκο στα χρόνια της Stoiximan GBL (από το 1992-93). Για να συμβεί αυτό ο Αταμάν άφησε πίσω του τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που μέτρησε 63 παιχνίδια Πρωταθλήματος στη διετία 1995-97. Η κορυφή αυτής της λίστας μοιάζει… άπιαστη δεδομένου ότι βρίσκεται σε αυτήν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με 447 αγώνες.
Στον δρόμο προς τα 64 παιχνίδια και την πεντάδα των προπονητών του Παναθηναϊκού, ο Αταμάν μέτρησε 59 νίκες και πέντε ήττες. Το ποσοστό νικών του δηλαδή φτάνει στο 92,18% που είναι το 2ο υψηλότερο μεταξύ των προπονητών της πρώτης πεντάδας για τους «πράσινους». Υψηλότερο είναι μόνο εκείνο του Τσάβι Πασκουάλ που μέτρησε 71 νίκες σε 76 παιχνίδια στη Stoiximan GBL.
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Τι δείχνει η παράδοση για τις ομάδες που παίζουν στα play in της Euroleague
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το «μονοπάτι» τους και πώς μπορούν να συναντηθούν στα πλέι οφ της Euroleague
- Πρώτος σκόρερ της Euroleague ο Βεζένκοφ, πρώτος στα τρίποντα ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442