Κορυφαίος διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος! Ο elite Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ, θα διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (17/5), ο οποίος θα κρίνει τον φετινό τροπαιούχο της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.
Πρόκειται προφανώς για έναν από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο, ενώ πρόπερσι ήταν ο «άρχων» του τελικού του Champions League μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ίντερ.
Επίσης, είχε σφυρίξει και τον τελικό του Μουντιάλ του 2022 ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, που είναι και το μεγαλύτερο «παράσημο» στην καριέρα του, αλλά και έναν σωρό ακόμα σπουδαίες αναμετρήσεις παγκοσμίου βεληνεκούς.
Ο Μαρτσίνιακ και η Ελλάδα
Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαιτητής του ημιτελικού Ίντερ – Μπαρτσελόνα πριν λίγες μέρες (4-3), έρχεται για δεύτερη φορά φέτος στην Ελλάδα, καθώς είχε διευθύνει τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (1-1).
Από εκεί και πέρα, παλαιότερα είχε βρεθεί και στο ΠΑΟΚ-Άρης 2-2 στην Τούμπα (2021).
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.