ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 89-85: Πήρε το θρίλερ της χρονιάς και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Ένωση
Μετά από ένα «τρελό» ματς που κρίθηκε στην παράταση (78-78 κ.δ.) η ΑΕΚ νίκησε με 89-85 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League.
Τρομερό ματς με νικήτρια την ΑΕΚ στη «Sunel Arena»! H Ένωση επικράτησε με 89-85 του ΠΑΟΚ στην παράταση (78-78 κ.δ.) μετά από ένα δραματικό παιχνίδι και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League όπου θα παίξει με τον Ολυμπιακό. Τρομερή εξέλιξη στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν από διψήφιες διαφορές, τον Γκρέι να στέλνει το ματς στην παράταση με buzzer beater και εκεί να «καθαρίζει» μαζί με τον Μπράις την υπόθεση.
Ο Κουζμίνσκας με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, με τον Λιθουανό να προσθέτει επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Χαμπ είχε 16 πόντους ενώ οι καθοριστικοί Γκρέι και Μπράις είχαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Για τον ΠΑΟΚ μεγάλο ματς έκανε ο Μπάρτλεϊ που σταμάτησε στους 25 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Η εξέλιξη του αγώνα
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και με Χαμπ, Μπράις προηγήθηκε με 14-5 στο 6′ για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο 21-9. Με τρίποντο του Χέιλ στο 16′ η Ένωση βρέθηκε για πρώτη φορά στο +16 (33-17) και πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ στο 40-25. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ είχε 0/8 τρίποντα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος έβαλε δέκα συνολικά και άλλαξε τα πάντα στο ματς.
Με ένα 7-0 μείωσε σε 40-32 (23′), ωστόσο η ΑΕΚ κράτησε τη διαφορά ως το τέλος της περιόδου (58-51, 30′), με τον ΠΑΟΚ να φέρνει τα πάνω κάτω στην τελευταία περίοδο. Αν και το τρίποντο του Κουζμίνσκας έφερε την Ένωση στο 73-66 στο 38′, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +2 (76-78) χάρη σε τρίποντο του Μπάρτλεϊ στα 2,6 για το τέλος. Με την επαναφορά ο Γκρέι ευστόχησε σε τρομερό σουτ από μέση απόσταση για το 78-78. Στην παράταση η ΑΕΚ κυρίως με την άμυνά της προηγήθηκε με 87-83 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος και πήρε τη νίκη τελικά με 89-85.
Τα δεκάλεπτα: 21-9, 40-25, 58-51, 78-78, 89-85 (παρ.)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 15 (9 ριμπάουντ), Χαμπ 16 (2/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μπράις 14 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Νετζήπογλου 3 (1/2 τρίποντα), Γκόλντεν 6 (6 ριμπάουντ), Σκορδίλης 3, Καράμπελας, Φλιώνης 2, Κουζμίνσκας 21 (4/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χέιλ 9 (6 ριμπάουντ)
ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Άπσον 12 (14 ριμπάουντ), Περσίδης, Μπάρτλεϊ 25 (4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ρέινολντς 13 (4 ασίστ), Κρούζερ 13 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χέντερσον 5 (5 ριμπάουντ), Φόρεστερ, Ιατρίδης, Κατσίβελης 12 (2/7 τρίποντα), Παπαδάκης 5 (1/1 τρίποντο)
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Μπενίτεθ οι Κοντούρης και Τουμπά ενόψει Ολυμπιακού
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές
- Έρχεται το πρώτο Σούπερ Καπ στη Euroleague – Το φορμάτ και οι πρώτες ομάδες που θα συμμετάσχουν
- Πένθος στον Παναθηναϊκό: «Έφυγε» ο Γιώργος Γονιός
- Σταθερά πρώτη ελληνική ομάδα στο UEFA ranking ο Ολυμπιακός – Στην κορυφή η Μπάγερν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442