Ο Τσιτσιπάς ξέσπασε όταν έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ του τρίτου σετ, αλλά αντί να πανηγυρίσει τη νίκη απέναντι στον Στρουφ, πήγε και έκατσε στον πάγκο, όπως σε κάθε αλλαγή πλευράς.
Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση και έχασε το πρώτο σετ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας πήρε τα δύο επόμενα και πέρασε στην επόμενη φάση της χωμάτινης διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν συναισθηματικά φορτισμένος στο φινάλε της αναμέτρησης. Τόσο που δεν κατάλαβε ότι κέρδισε! Ο συμπατριώτης μας έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ και έφτασε στο 6-3, που του έδωσε το σετ και τη νίκη, αλλά αντί να πανηγυρίσει, πήγε και έκατσε στον πάγκο όπως γίνεται σε κάθε αλλαγή πλευράς.
Μόλις κοίταξε το τιμ του, όπου βρισκόταν μάλιστα ο Απόστολος Τσιτσιπάς, να πανηγυρίζει, κατάλαβε ότι πήρε τη νίκη απέναντι στον Στρουφ. Σηκώθηκε και χαιρέτησε τον αντίπαλό του και τον διαιτητή, πανηγυρίζοντας στη συνέχεια την πρόκριση κόντρα στον Γερμανό.
Η ένταση, η πίεση και η συγκέντρωση που είχε ο Στέφανος ήταν τόσο μεγάλη, που τον έκαναν να… χαθεί για λίγο. Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη, με τον Τσιτσιπά να δείχνει χαρακτήρα και να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.
Για μία ακόμη φορά ο προπονητής του Άρη Μανόλο Χιμένεθ, δεν ανακοίνωσε αποστολή για το αυριανό (14/12) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.
LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.