Νίκη για να κατακτήσει το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του θέλει ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Φάληρο (21:00) με στόχο να κατακτήσει και μαθηματικά το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ενώ λίγο νωρίτερα (19:00) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του… Champions League
Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής συνεχίζονται τα play offs 1-4 της Stoiximan Super League με τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Πρώτο χρονικά ματς είναι εκείνο στο ΟΑΚΑ (19:00), όπου είναι ένα ντέρμπι με τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς οι δύο ομάδες διεκδικούν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά», μπορεί να παραμένει εδώ και πολύ και καιρό στην τέταρτη θέση, αλλά έχει κάνει ένα πολύ καλό ντεμαράζ, έχει 52 βαθμούς και είναι μόλις στο -1 από τη δεύτερη (προνομιούχο) θέση. Το «τριφύλλι» την κατέχει αυτή τη στιγμή, με την ομάδα του Ρουί Βιτόρια να έχει 53 πόντους, όσους και η ΑΕΚ.
Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο μεγάλες νίκες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 3-1 και ο ΠΑΟΚ με 2-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν απρόοπτα ή νέοι απόντες, πέρα από τους Μπακασέτα, Κώτσιρα και Σένκεφελντ, με τον Ρουί Βιτόρια να καλείται ν’ αποφασίσει για μια θέση ανάμεσα σε Μαξίμοβιτς/Τσέριν, αλλά και για τη μια πτέρυγα, με τον Τζούριτσιτς να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Τετέ.
Στον ΠΑΟΚ εκτός είναι ο Καμαρά, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς, λείπουν και οι Κετζιόρα – Ντεσπόντοφ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να ξέρει πως κύριο ζήτημα είναι ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό στα χαφ.
Δύο ώρες αργότερα, στις 21:00, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θέλει τη νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει ισοπαλία και στο ματς του ΟΑΚΑ για να «κλειδώσει» τον τίτλο.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντρέ Όρτα που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού του. Όπως επίσης δεν θα προλάβει εν τέλει το ματς με την «Ένωση» και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο Μπάμπης Κωστούλας, παρά την αισιοδοξία που υπήρχε ότι μπορεί να ήταν διαθέσιμος για το ντέρμπι, είναι και αυτός εκτός.
Αντίθετα, ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι κανονικά στην αποστολή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να συμπεριλαμβάνει, επίσης, στις επιλογές του και τους Πρωταθλητές Ευρώπης με την Κ19, Νίκο Λώλη και Αντώνη Παπακανέλλο.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βίρτους στη Μπολόνια και τώρα προετοιμάζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που θα ανοίξει ουσιαστικά την αυλαία για το 2026 στην Ευρωλίγκα.
Το Μαρόκο ήταν καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να νικήσει (1-1) το Μάλι για τη 2η αγωνιστική του Α' ομίλου του Κόπα Άφρικα, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά ενόψει του τρίτου αγώνα. Βασικός για 70' λεπτά αγωνίστηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί για τους διοργανωτές.