Η ΕΠΟ επισημοποίησε την επαναφορά του Σούπερ Καπ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από 18 χρόνια, καθώς ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΟΦΗ, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά.
Είτε ο Ολυμπιακός πάρει και το Κύπελλο, εκτός από το πρωτάθλημα είτε όχι το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί κόντρα στους Κρητικούς και θα γίνει είτε τον Αύγουστο, είτε τον Ιανουάριο στο ΟΑΚΑ.
Αυτό αποφάσισε με κάθε επισημότητα η ΕΠΟ στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Όσο για τις πιθανές ημερομηνίες του Σούπερ Καπ, αυτό θα γίνει θα γίνει είτε στις 2 ή 9 Αυγούστου 2025 είτε στις 3 Ιανουαρίου.
Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ προχωράει κανονικά την αγορά του προπονητικού κέντρου της Παιανίας για την Εθνική, ενώ ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το πριμ στους Έλληνες διεθνείς για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Nations League.
Αναλυτικά οι κυριότερες αποφάσεις της ΕΠΟ:
– Εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση να προβεί στις απαραίτητες διαδικαστικές πράξεις και στην υπογραφή προσυμφώνου αγοραπωλησίας του προπονητικού κέντρου των Εθνικών Ομάδων. Προβεβλημένοι σύνδεσμοι
– Εγκρίθηκε το πριμ ανόδου της Εθνικής Ανδρών στην League A του UEFA Nations League για τους παίκτες και την προπονητική ομάδα.
– Εγκρίθηκε η εισήγηση της Δ/νσης Εμπορικών Δικαιωμάτων για συνεργασία με την εταιρεία ADIDAS HELLAS SINGLE MEMBER S.A., επίσημου χορηγού στην κατηγορία του αθλητικού υλικού της ΕΠΟ (διάρκεια της 5ετούς συνεργασίας από 01.01.2026 έως 31.12.2030).
– Επικυρώθηκε η απόφαση/εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή Super Cup μεταξύ του Πρωταθλητή και του Κυπελλούχου/Φιναλίστ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου με πιθανή ημερομηνία 2 ή 9 Αυγούστου 2025 είτε 3 Ιανουαρίου 2026, με πρώτη επιλογή έδρας το ΟΑΚΑ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων διοργανώσεων.
– Εγκρίθηκε η πρόταση του Τμήματος Μητρώου Ποδοσφαιριστών, αναφορικά με τον καθορισμό διάρκειας των μετεγγραφικών περιόδων της αγωνιστικής περιόδου 2025/2026. Βάσει της πρότασης:
Η θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις καθορίστηκε από την 1η Ιουλίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου (για άνεργους επαγγελματίες από 13/9 έως 26/9).
Η χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις καθορίστηκε από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου (για άνεργους επαγγελματίες από 7/2 έως 16/2).
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.